Nee
Ja
            

2019 Altcoin season?

Volgens Google Trends gaat het in 2019 goed met de cryptocurrency. In deze drie maanden tijd is de kapitalisatie gegroeid met $10 miljard.

Volgens Google Trends gaat het in 2019 goed met de cryptocurrency. In deze drie maanden tijd is de kapitalisatie gegroeid met $10 miljard.

Altcoins

Wat ook interessant is, is dat de helft van dit geld komt van altcoins. Bitcoin, wat de voorloper is van de markt, heeft ook (nu al) een goed jaar. Deze coin groeide zo’n $3.7 miljard in kapitalisatie. Met andere woorden, meer dan 60% van de marktgroei komt dus van altcoins.

Een Altcoin season of altseason is een populaire term die vaak wordt gebruikt in de cryptowereld. Het wordt gebruikt om een bepaalde periode te beschrijven wanneer altcoins vaak grote pieken laten zien tegenover de waarde van bitcoin. Doorgaans gaat de waarde van de USD ook omhoog in deze periode.

De interesse in altcoins is in de laatste tijd enorm toegenomen. Dit is te zien in onderstaande grafiek. Al is de interesse nog niet op zijn hoogtepunt. Dit was aan het einde van 2017. Dit is te zien in de tweede afbeelding.

BNB

Een van de best presterende altcoins is de Binance Coin (BNB). Het is momenteel de 7e grootste crytpocurrency doormiddel van marktkapitalisatie en de coin handelt op zo’n $15,25 volgens CoinMarketCap. Sinds het begin van 2019 is deze coin meer dan verdubbeld in waarde.

Bronnen

  • Cryptopotato
  • Google Trends
  • Pixabay