Nee
Ja
            

Amazon Web Services lanceert blockchain service

AWS, het filiaal van cloud computing platform van het grote bedrijf Amazon, heeft zijn Amazon Managed Blockchian (AMB) algemeen beschikbaar gemaakt.

AWS, het filiaal van cloud computing platform van het grote bedrijf Amazon, heeft zijn Amazon Managed Blockchian (AMB) algemeen beschikbaar gemaakt.

Nieuwe ontwikkelingen

Het product zal klanten blockchain netwerken laten kennen in hun organisaties en maakt gebruik van de open source Ethereum en Hyperledger. Amazon stelt met name dat AMB kan opschalen om duizenden tot miljoenen transacties te ondersteunen.

Amazon verklaart dat de blockchain service ondernemingen het in staat stelt hun eigen netwerken sneller en tegen lagere kosten te ontwikkelen, omdat het de noodzaak elimineert om ‘hardware te voorzien, software te installeren, certificaten voor toegang aan te maken en te beheren’.

Amazon Managed Blockchain zorgt voor provisioning-knooppunten, het opzetten van het netwerk, het beheer van certificaten en beveiliging van het schalen van het netwerk.

- Rahul Pathak

Grote bedrijven gaan mee

Volgens de aankondiging van AWS zijn grote bedrijven die AMB hebben geïmplementeerd de Amerikaanse telecommunicatie gigant AT&T, het wereldwijde voeding en drankbedrijf Nestlé en Singapore Exchange Limited.

AWS kondigde aanvankelijk AMB aan in november vorig jaar samen met de Amazon Quantum Ledger Database. QLDB is een grootboekdatabase die is ontworpen om een transparant, onveranderbaar en cryptografisch verifieerbaar logboek van transacties te bieden, dat wordt gecontroleerd door een centrale autoriteit.

Bronnen

  • Cointelegraph 
  • CCN