Nee
Ja
            

Amerikaanse politicus koopt cannabis met crypto

Een Amerikaanse man uit Californië is de eerste politicus die cannabis koopt met cryptocurrency om een pro-crypto en blockchain demonstratie te ondersteunen.

Een Amerikaanse man uit Californië is de eerste politicus die cannabis koopt met cryptocurrency om een pro-crypto en blockchain demonstratie te ondersteunen.

Ohana Cannabis

Ben Barlett is de eerste politicus die cryptocurrency inzet om cannabis te kopen in de Verenigde Staten. De man uit Berkely City Californië kocht de wiet met Bitcoin Cash (BCH) en stablecoin Universal Dollar (UPUSD) bij Ohana Cannabis in Emeryville. De aankoop was bedoeld als live demonstratie van blockchain bedrijf Cred en de Blockchain Advocacy Coalition. De laatstgenoemde wil dat de staat Californië belastingaftrekking van cannabis door middel van een stablecoin accepteert. Cred was aanwezig om alle ins en outs van blockchain en stablecoin technologie nog eens haarfijn uit te leggen aan lokale functionarissen. Ohana Cannabis accepteerde Bitcoin Cash door de LBA-token van Cred als transactiemiddel te gebruiken. 

LBA-token

De LBA-token van Cred rekent omzet en toeristenbelasting om naar de Universal Dollar. De Universal Dollar draait op de Ethereum blockchain en is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. “Crypto resulteert niet alleen in een aanzienlijke kostenvermindering voor consumenten en handelaren, maar het maakt ook zeer productieve belastinginning”, aldus Dan Schatt. De medeoprichter van Cred benadrukt eveneens dat virtuele valuta een hoge mate van transparantie en voorspelbaarheid hebben. Handig voor stads- en staatsoverheden. 

Crypto resulteert niet alleen in een aanzienlijke kostenvermindering voor consumenten en handelaren, maar het maakt ook zeer productieve belastinginning.

- Dan Schatt, medeoprichter Cred

Geen bankregulatie

70 procent van de cannabis industrie in Californië wordt (nog) niet door een financiële institutie zoals een bank gereguleerd. Dit betekent dat cannabis winkels vaak grote hoeveelheden cash geld bezitten en uiteindelijk willen storten. Lokale overheden zijn nu nog verplicht om zowel de risico’s als de grote contante stortingen te accepten. En deze storting zijn in de loop van de tijd aanzienlijk toegenomen.  

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Krypto News