Nee
Ja
            

Australische financiële waakhond schorst twee exchanges in verband met drugshandel

De Australische waakhond voor het witwassen van geld heeft de registraties van twee crypto exchanges in verband met een drugshandelzaak tijdelijk geschorst.

De Australische waakhond voor het witwassen van geld heeft de registraties van twee crypto exchanges in verband met een drugshandelzaak tijdelijk geschorst.

Australische financiële waakhond

Het Australian Transaction Reports and Analysis Centre (AUSTRAC), de Australische financiële toezichthouder, heeft de vergunningen van de twee exchanges ingetrokken vanwege een mogelijke associatie met een criminele organisatie.

Volgens het gezamenlijke persbericht van AUSTRAC en de Australische federale politie is een 27-jarige man gearresteerd op basis van verschillende aanklachten in verband met drugshandel. Uit het onderzoek bleek dat de beschuldigde man "een belangrijk lid was" van de crypto exchanges, waardoor de AUSTRAC de activiteiten van deze exchanges heeft opgeschort.

Volgens Reuters is dit de eerste keer dat AUSTRAC de activiteiten van een crypto exchange opschort sinds een wetsverandering van vorig jaar de toezicht op crypto exchanges verplicht stelde.

Toename in criminaliteit met crypto's

De hoeveelheid fraude en misdrijven gerelateerd aan cryptocurrency is dramatisch aan het stijgen. In 2018 is er ongeveer 1,7 miljard dollar aan crypto’s via illegale manieren in handen van criminelen gekomen. Dit werd vorig jaar bekend gemaakt door CipherTrace.

In Zuid Korea wordt een nieuwe taskforce opgezet die specifiek optreed tegen crypto gerelateerde scams. In Zuid Korea is het aantal van dit soort misdaden explosief gestegen. In 2016 waren dit er 53, in 2018 4591.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Reuters