Nee
Ja
            

Iota gaat samenwerking aan met Jaguar en Land Rover

Het Engelse bedrijf Land Rover gaat het blockchain netwerk van Iota gebruiken om gebruikers van Land Rover te belonen met cryptocurrency.

Het Engelse bedrijf Land Rover gaat het blockchain netwerk van Iota gebruiken om gebruikers van Land Rover te belonen met cryptocurrency.

Plannen in de toekomst

Om betere informatie te verzamelen over wegomstandigheden is er een plan gemaakt om blockchain te gebruiken. Ook om voertuigprestaties te tracken zal Jaguar Iota tokens distribueren naar Smart Wallets die zijn gekoppeld aan deelnemende stuurprogramma’s. Als beloning kunnen de chauffeurs vervolgens de tokens inwisselen tegen verschillende producten, dit kan zijn tolheffingen en zelfs koffie bij het benzinestation.

In de toekomst zou een autonome auto zichzelf naar een laadstation kunnen rijden, opladen en betalen, terwijl de eigenaar ervoor zou kunnen kiezen om deel te nemen aan de deeleconomie. Dit door beloningen te verdienen met het delen van nuttige gegevens, zoals het waarschuwen van andere auto’s van files. Dit zegt Russell Vickers, een software architect bij het bedrijf.

Onze gedistribueerde technologie is perfect geschikt om betalingen van machine naar computer mogelijk te maken voor slim laden, parkeren en tol, en biedt daarnaast mogelijkheden voor chauffeurs om hun eigen digitale valuta te verdienen.

- Holger Köther

Iota is in de afgelopen 24 uur bijna 20% gestegen.

Bronnen

  • Cointelegraph