Nee
Ja
            

Betalen met zeven cryptocurrencies met 2gether

Het gat tussen het betalen met een pas en met cryptocurrencies is er eentje die redelijk gemakkelijk gedicht lijkt te worden. 2gether komt nu met een handige app en betaalpas waarmee VISA transacties gedaan kunnen worden.

Het gat tussen het betalen met een pas en met cryptocurrencies is er eentje die redelijk gemakkelijk gedicht lijkt te worden. 2gether komt nu met een handige app en betaalpas waarmee VISA transacties gedaan kunnen worden.

2gether richt zich op de Europese markt. Daarom is het ook mogelijk om naast cryptocurrencies ook met euro's als 'oude' valuta te betalen. Door de mogelijkheid van zeven cryptocurrencies is het direct een grote tegenhanger van de TenX VISA kaart.

Direct swap

Voor een eindgebruiker is het natuurlijk belangrijk om niets te merken van enige vorm van moeite bij het afrekenen. Net als bij TenX wisselt 2gether direct je cryptocurrencies om naar normale euro's of de betaalvorm waar je op dat moment mee wilt betalen. Laten we zeggen dat je een rekening rond de 120 euro wilt afrekenen en je gebruikt hier je Ether-balans voor dan wordt er één Ether op de achtergrond verhandeld voor 120 euro (ongeveer de actuele koers op dit moment) naar euro's. We waren met zijn allen niet contactloos gaan pinnen als de handeling lastiger was dan de pas insteken natuurlijk. 

Zeven crypto's

In de wallet van 2gether kan je gebruik maken van Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash, EOS, Stellar en Litecoin. In totaal heb je dan een uitgebreid mandje die je ook onaangeraakt in je wallet kunt laten staan. Uiteindelijk zien we hiermee een usecase die bijvoorbeeld voor een exchange straks ook interessant kan zijn door hun grotere aanbod van crypto's. De markt van cryptocurrencies kent op dit moment meer beleggers dan gebruikers waardoor een usecase met een groter cryptoportfolio een grotere kans van slagen heeft. 

27 maart

Aan het einde van deze maand zal de lancering van de kaart in europese landen plaatsvinden. Op diezelfde dag is er ook een pre-sale van hun 2GT token. Hier hopen ze 5 miljoen euro mee op te halen. Alle europese inwoners kunnen hier aan bijdragen. Het bedrijf geeft zelf aan trots te zijn dat ze één van de eerste bedrijven met een werkzame applicatie de markt op komen wanneer een tokensale plaats vindt. Of we dit straks net zo gaan omarmen als het draadloze pinnen gaat de toekomst leren. 

Bronnen

  • Coindesk