Nee
Ja
            

Binance verliest 7074 BTC door hack

Het nieuws wat vandaag de toon gaat voeren is de Binance hack waarbij 7074 Bitcoins zijn buitgemaakt. 

Het nieuws wat vandaag de toon gaat voeren is de Binance hack waarbij 7074 Bitcoins zijn buitgemaakt. 

Ondanks het astronomische bedrag van dik 37 miljoen euro is het voor Binance 'slechts' een schijntje. De hot wallet van Binance is leeggehaald wat 2% van de totale Bitcoins bedraagt op het platform. Dat wil zeggen dat er nog 98% in cold wallets opgeslagen stond en daardoor maar een klein deel buit is gemaakt. Klanten van Binance zullen onder aan de streep geen schade hebben van deze hack.

Rollback geen optie

Even was er geopperd om een rollback van de Bitcoin Blockchain uit te voeren. Dit is natuurlijk geen wenselijk scenario omdat door het teruggaan naar een ouder block om zo het grootboek te herstellen consequenties heeft voor alle Bitcoin gebruikers die na dit block transacties hebben uitgevoerd. Ook is een rollback een teken van zwakte waar de grote spelers niet akkoord mee zullen gaan. De Bitcoin Blockchain moet nieuwe blocks blijven maken en uiteindelijk is de hack van Binance 'slechts' 37 miljoen aan Bitcoin. 

Justin Sun

De eigenaar van TRON, Justin Sun, heeft al aangeboden om het verlies geheel te compenseren. Overigens wel met de opmerking dat hij dat in USDT zou willen doen en dat wil investeren in Binance Coin, Tron en Bittorrent. Uitstekende PR voor de TRON foundation maar Binance heeft vriendelijk bedankt voor deze gulle geste. 

To support @binance , I will personally deposit 7000 BTC worth USDT (40 million USDT) into @binance to buy $BNB, $BTC , $TRX & $BTT if @cz_binance agrees. No need to #FUD! Funds are #SAFU!

- Justin Sun - TRON Foundation

#SAFU

Binance heeft namelijk een risicopotje aanwezig voor dit soort voorvallen. Het zogenoemde #SAFU potje kan de verliezen van de hack makkelijk opvangen. Ondanks dat het natuurlijk Binance ook in de portemonnee raakt. Een teken van wasdom van de markt is toch te zien aan de voorzorgsmaatregelen van grote exchanges die het overgrote deel tegenwoordig offline beheren en een fonds opzetten om verliezen zoals hacks meteen op te kunnen vangen. Daarmee wordt de eindgebruiker beter beschermt en zijn de enorme verliezen door hacks op deze exchanges vooral verleden tijd.

Thanks for the support, really appreciate it. But currently no need. We will cover the loss from the #SAFU fund, there is enough. We are hurt, but not broke. We are working hard to resolve the issue, so that everyone can deposit and withdrawal again. Will take some time.

- Officiële reactie van Binance op aanbod Justin Sun

Verleden van hacks

In het verleden zijn er veel grotere hacks uitgevoerd. Natuurlijk is MT Gox één van de grootste schandalen in de geschiedenis van hacks op exchanges. Bij de eerste hack werd 1.000.000 aan Bitcoins buitgemaakt, bij de tweede hack op MT Gox werden er 150.000 Bitcoins buitgemaakt. In 2016 werd Bitfinex getroffen door een hack waar 120.000 Bitcoins gestolen waren. In 2018 werd er omgerekend een miljard aan verschillende cryptocurrencies gestolen. Heeft dit te maken met een manco van Blockchain? Nee, dit heeft vooral te maken met de mazen die het normale internet nog met zich meebrengt. Blockchain kan uiteindelijk het beveiliginslaagje worden over internet die dit soort scenario's juist gaat voorkomen. 

Bronnen

  • Coinnounce
  • Afbeelding: Chepicap