Nee
Ja
            

Meer dan 5 miljoen advertenties over cryptocurrency geblokt

Bing, wat deel is van Microsoft, heeft in 2018 rond de 5 miljoen cryptocurrency gerelateerde advertenties geblokt. Dit hebben ze gepubliceerd in een rapport wat vandaag uitkwam.

Bing, wat deel is van Microsoft, heeft in 2018 rond de 5 miljoen cryptocurrency gerelateerde advertenties geblokt. Dit hebben ze gepubliceerd in een rapport wat vandaag uitkwam.

Blokkeren

Bing merkte op dat de anonimiteit van cryptocurrencies zoals Bitcoin, cryptocurrency een belangrijk doelwit maakte voor fraudeurs en zwendelartiesten om eindgebruikers te bedriegen. Bing beweert dat dit de reden is voor het verbod op cryptocurrency gerelateerde inhoud van haar advertentieplatform en dat dit resulteerde in het blokkeren van meer dan 5 miljoen advertenties.

Ook merkte Bing op dat het verbod op wapenadvertenties ertoe leidde dat meer dan 18 miljoen advertenties werden geblokkeerd, ook 5000 websites werden geblokkeerd met dit onderwerp. Ook beweerde het bedrijf dat zijn pogingen om technische scams te bestrijden hebben geleid tot de sluiting van meer dan 12.000 Bing Ads accounts.

Verbieding

In mei vorig jaar sloot Bing zich aan bij andere grote internetbedrijven om vervolgens aan te kondigen dat crypto gerelateerde advertenties op zijn netwerk verboden zouden worden vanaf juli 2018.

Voordat Bing het verbood om cryptogeld advertenties te verbieden deed Facebook dit ook. Dit was afgesproken in januari 2018. Ook volgde Twitter snel, ook zij zijn gekomen met een verbod op reclame voor het aanbieden munten en tokenverkoop.

Omgedraaide wereld

Er zit wel iets tegenstrijdigs in dit bericht. De grote CEO’s van deze bedrijven hebben namelijk steeds meer te maken met crypto. Facebook is bezig met zijn eigen blockchain en coin en de CEO van Twitter, Jack Dorsey is een Bitcoin promoter. Over de ontwikkelingen van Facebook en blockchain is hier meer te lezen.

Bronnen

  • Cointelegraph