Nee
Ja
            

Bitcoin Association: het nieuwe nChain

Is Bitcoin SV het nieuwe Bitcoin? Na de hard fork in 2018 ontwikkelt de cryptocurrency zich in rap tempo. Door een naamsverandering ontstaat er opschudding.

Is Bitcoin SV het nieuwe Bitcoin? Na de hard fork in 2018 ontwikkelt de cryptocurrency zich in rap tempo. Door een naamsverandering ontstaat er opschudding.

De Bitcoin Association

nChain, de bComm Association van CEO Jimmy Nguyen, heeft zichzelf omgedoopt tot de Bitcoin Association. Een gewaagde naam. Anders dan de naam suggereert, promoot de organisatie geen Bitcoin. De organisatie promoot namelijk Bitcoin SV en biedt bedrijven en ondernemingen een gratis lidmaatschap. De Association heeft geen leden uit de Bitcoin gemeenschap zelf, maar wel mensen als Craig Wright, Calvin Ayre en David Li.

Bitcoin SV

Bitcoin SV (BSV) is het product van de Bitcoin Cash hard fork in 2018. Voor degenen die niet weten wat een hard fork is: een hard fork is een permanente afwijking in de blockchain, waardoor eerdere versies niet langer geaccepteerd worden. Er moet dus een nieuw protocol komen.

Toen Bitcoin Cash zich losmaakte van Bitcoin kreeg een aantal mensen het al benauwd. Sommige Bitcoin gebruikers waren zelfs fel tegen de opname van ‘Bitcoin’ in de naam van de nieuw cryptocurrency. “De enige reden dat je het Bitcoin Cash wil noemen, is dat je wil dat mensen denken dat het Bitcoin is”, aldus investeerder Roger Ver. Bitcoin SV bevindt zich inmiddels niet meer in de top tien van populaire cryptocurrencies.

Negatieve reacties

Niet iedereen is blij met de naamsverandering. Op Twitter stak iemand er de draak mee door een bericht te plaatsen met de tekst: “Ik ga mezelf Satoshi Nakamoto noemen”. Bovendien is het nog niet duidelijk of het überhaupt legaal is de naam te gebruiken.

Positieve reacties

Voorstanders denken dat Bitcoin SV op den duur de dominante keuze voor bedrijven gaat worden. Waarom? De cryptocurrency is het meest in overeenstemming met geldige wet- en regelgeving en straalt daarnaast een mate van professionaliteit uit. 

YouTube

De Bitcoin Association probeert zichzelf op de markt te zetten. Zo is er een YouTube kanaal opgezet. Al meer dan 200 abonnees volgen het programma “The Bitcoin Vision”.  

Bronnen

  • CCN
  • Afbeelding: Coincodex