Nee
Ja
            

Bitcoin handelaar kan 20 jaar krijgen

Coin Drop Markets eigenaar licht crypto investeerders op voor 200.000 dollar.

Coin Drop Markets eigenaar licht crypto investeerders op voor 200.000 dollar.

Jason Flack

Patrick McDonnell, beter bekend onder de naam Jason Flack, heeft toegegeven schuldig te zijn aan fraude. De oplichter wist voor maar liefst 200.000 dollar crypto investeerders op te lichten. Dit bracht de rechtbank van Brooklyn recent naar buiten. McDonnell was eigenaar van het in Staten Island gevestigde CabbageTech, een bedrijf dat de regie had over Bitcoin handelaar Coin Drop Markets (CDM).

Werkwijze

Tussen november 2014 en januari 2018 wist CDM investeerders aan te trekken, onder de belofte dat hun geld geïnvesteerd zou worden in Bitcoin, Litecoin en andere cryptocurrencies. Het concept was simpel: beleggers doneren geld en McDonnell investeert het voor hun. Uiteraard met de belofte er flink winst uit te halen. Het verhaal van Jason Flack was overtuigend. Velen stapten in. Later bleken investeerders flink om te tuin geleid door deze Ponzi-achtige operatie.

Terugbetalingen

“McDonnell heeft toegegeven dat hij ouderwetse misleiding gebruikte om investeerders te bedriegen die 21e -eeuwse valuta wilden verhandelen”, aldus Richard Donoghue. De Amerikaanse advocaat vervolgt: “Toen investeerders om terugbetalingen vroegen, bood McDonnell aanvankelijk zijn excuses aan voor de vertraging. Later stopte hij helemaal met reageren”. Coin Drop Markets verloor steeds meer belangrijke investeerders. De verliezen probeerde de handelaar te verhullen, door de website en social mediakanalen te verwijderen. Toch werd McDonnell uiteindelijk betrapt en aangeklaagd. Negen fraudeaanklagingen. Mits hij schuldig wordt bevonden, kan zijn straf oplopen tot maximaal 20 jaar cel.

Toen investeerders om terugbetalingen vroegen, bood McDonnell aanvankelijk zijn excuses aan voor de vertraging. Later stopte hij helemaal met reageren.

- Richard Donoghue, Amerikaanse advocaat

Ponzifraude

“Ponzifraude is een methode om mensen op te lichten door een belegging aan te bieden waarbij het uitbetaalde wordt gefinancierd door de inleg van nieuwe klanten.” Deze methode gaat eveneens vaak gepaard met de belofte van een hoog rendement in korte tijd.
Coin Drop Markets gebruikte ook nieuwe fondsen om oude fondsen terug te betalen. Een slimme, maar wel tijdelijke oplossing. Om investeerders nét wat meer te overtuigen werd er zelfs een keer een redement van 300 procent beloofd in minder dan één week.

Ponzifraude is een methode om mensen op te lichten door een belegging aan te bieden waarbij het uitbetaalde wordt gefinancierd door de inleg van nieuwe klanten.

- Wikipedia

Bronnen

Bron1: Cryptoglobe

Bron 2: Wikipedia

Afbeelding: Business Advice