Nee
Ja
            

Bithumb deal van tafel?

Gaat de deal van Bithumb dan toch niet door? De grootste crypto exchange van Zuid-Korea zou voor een bedrag van 333 miljoen dollar overgekocht worden door BK Global Consortium. 

Gaat de deal van Bithumb dan toch niet door? De grootste crypto exchange van Zuid-Korea zou voor een bedrag van 333 miljoen dollar overgekocht worden door BK Global Consortium. 

BK Global Consortium

Vorig jaar, op 12 oktober kondigde BTC Korea Holdings, het overkoepelende orgaan van Bithumb, aan dat BK Global Consortium 50 procent van het bedrijf en één aandeel zou kopen. Daarnaast werd er ook 100 miljoen neergelegd als aanbetaling. De plannen om een eigen cryptocurrency te maken, zijn niet doorgegaan. 

Uitgestelde deadlines

De deal zou in februari van dit jaar doorgezet worden. De betaaldeadline is echter al twee keer verlaat. In april kwam naar buiten dat de betaling uitgesteld zou worden op voorwaarde dat de kopers het belang verhogen naar 70 procent. 20 procent meer. 

Om een lang verhaal kort te maken: de laatstgenoemde deadline is vandaag. Volgens The Korea Herald en bronnen uit de industrie, heeft BK Group voorzitter Kim Byung-gun de volledige betaling niet voltooid. Het gerucht gaat dat de BK financiële problemen heeft, door toedoen van een mislukte overname-deal met Dual Industrial. Cornerstone Networks zou 450 miljard dollar naar BK Group overgemaakt hebben. Cho Yoon-hyeong zei vandaag: “De deal verloopt soepel en we werken aan details met BTC Holdings. Bithumb is niet aangetast”.

De deal verloopt soepel en we werken aan details met BTC Holdings. Bithumb is niet aangetast.

- Cho Yoon-hyeong

Stabiel?

Volgens Bithumb is de deal niet relevant voor het functioneren van de crypto exchange. Vorig jaar werd er een verlies van 180 miljoen dollar genoteerd. Dit jaar werd Bithumb ook nog eens gehackt voor een bedrag van 20 miljoen dollar. “Bithumb heeft een stabiel management. Er zal geen impact zijn wanneer de deal instort”, aldus een vertegenwoordiger. 

Bithumb heeft een stabiel management. Er zal geen impact zijn wanneer de deal instort.

- Bithumb vertegenwoordiger

Bronnen

  • CCN
  • Afbeelding: Elevenews