Nee
Ja
            

Blockchain in het water?

In de Verenigde Staten is de staat Colorado aan het experimenteren met blockchain. Zij willen deze technologie gaan gebruiken voor het water instituut.

In de Verenigde Staten is de staat Colorado aan het experimenteren met blockchain. Zij willen deze technologie gaan gebruiken voor het water instituut.

Onderzoek nieuwe blockchain

Senator Jack Tate heeft samen met vertegenwoordigers Jeni James Arndt en Marc Catlin een wet ingediend die het Colorado Water Institute van de Colorado State University vraagt om mogelijkheden te bestuderen over eventuele implementatie van blockchain. Zij zouden deze blockchain willen gebruiken voor de database van waterrechten. Daarnaast zouden ze graag willen weten of het mogelijk is om deze technologie ook te gebruiken voor watermarkten, waterbanken en voor de algemene administratie daarvan.

Om dit project te laten slagen kunnen bedrijven en particulieren donaties geven. In het geval dat het project niet genoeg verzameld zal het worden geannuleerd, dit staat zo vermeld in het artikel.

Samenwerking voor proef

In februari dit jaar gingen IBM en SweetSense samen werken met The Freshwater Trust en de University of Colorado. Dit deden ze om samen blockchain te gebruiken voor het duurzaam regelen van grondwater. Deze proef zal worden uitgevoerd in een van de grootste watervoerende lagen in Noord-Amerika. Dit is in de Sacramento-San Joaquin-rivierdelta in Noord-Californië.

Eerder werd al bekend dat de stichting World Economic Forum (WEF) meer dan 65 blockchain gebruikers vond voor het oplossen van de meeste problemen in de milieu sector. De WEF is van mening dat deze innovaties de markt kunnen transformeren.

Vind je dat de Verenigde Staten voorlopen op het gebied van blockchain?

Bronnen

  • Cointelegraph 
  • Afbeelding: Pictochart