Nee
Ja
            

Blockchain neemt nieuwe stap in Luxemburg

Luxemburg staat in Europa bekend als één van de achterlopers op het gebied van Blockchain. Nu heeft het parlement van Luxemburg weer een belangrijke stap gezet om deze achterstand goed te maken.  

Luxemburg staat in Europa bekend als één van de achterlopers op het gebied van Blockchain. Nu heeft het parlement van Luxemburg weer een belangrijke stap gezet om deze achterstand goed te maken.  

Nieuw wetsvoorstel in het parlement

Dit wetsvoorstel zorgt voor een makkelijk gebruik van de blockchain technologie in financiële diensten. Dit soort nieuwe wetten moeten gaan zorgen voor meer transparantie en zekerheid over de veiligheid van blockchain. Ook zou het de effectenmarkt efficiënter maken door het verminderen van het aantal tussenpersonen. 

Het wetsvoorstel geeft transacties die gedaan worden op de blockchain dezelfde officiële status en bescherming als via traditionele manieren. Van de 60 parlementariërs waren er maar twee stemmen tegen. 

Luxemburg staat bekend om zijn actieve houding naar de blockchain technologie. In november 2018 is de Universiteit van Luxemburg samen gaan werken met de Luxemburgse crypto exchange VNX Exchange in de hoop beveiliging van digitaal geld te verbeteren. 

Waarschuwingen

In maart vorig jaar gaf de Luxemburgse financiële waakhond CSSF een waarschuwing af voor het handelen in cryptocurrencies. De CSSF gaf als reden dat crypto’s niet worden ondersteund door een centrale bank en daardoor een stuk minder stabiel zijn dan traditionele valuta. Ook zouden zakendeals niet volledig transparant kunnen zijn. 

Vorig jaar juni heeft ING Nederland een onderzoek uitgebracht waar uit bleek dat in Luxemburg ongeveer 4 procent van de bevolking cryptocurrency in handen heeft, het laagste percentage van Europa, Australië en de V.S. Luxemburg is vooral op het gebied van onderzoek naar cryptocurrency actief. De Universiteit van Luxemburg heeft EquiHash ontwikkelt, wat vooral wordt gebruikt in ZCash.

Bronnen

  • Cointelegraph