Nee
Ja
            

Blockchain-ontwikkelaar snelst groeiend beroep!

Blockchain is het snelst groeiende beroep in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit het ‘2018 U.S. Emerging Jobs’-rapport dat LinkedIn op 13 december publiceerde. Ook in Nederland staat ‘blockchain’ op nummer 1 van snelst groeiende vaardigheden.

Blockchain is het snelst groeiende beroep in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit het ‘2018 U.S. Emerging Jobs’-rapport dat LinkedIn op 13 december publiceerde. Ook in Nederland staat ‘blockchain’ op nummer 1 van snelst groeiende vaardigheden.

Uit een analyse van LinkedIn blijkt dat in de afgelopen twaalf maanden in de VS 33 keer meer vraag was naar blockchain-gerelateerde functies dan het jaar daarvoor. In 2016 waren er op LinkedIn nog maar 645 vacatures gekoppeld aan zoekopdrachten voor blockchain, Bitcoin of cryptocurrency. Terwijl er vandaag de dag 13.816 zoekresultaten voor blockchain en 2.479 voor cryptocurrency worden getoond.

Naast algemene vaardigheden worden voor de blockchain-gerelateerde vacatures vaardigheden en kennis gevraagd op het gebied van o.a. Solidity, Ethereum, cryptocurrency, Node.js en natuurlijk blockchain technologie.

Vooral vraag in grote steden

In het rapport is tevens te lezen dat maar liefst 75% van de 1.775 geplaatste blockchain-gerelateerde vacatures in augustus 2018, vanuit de vijftien grootste steden van de VS komen. Vooral in de steden San Francisco, New York City en Atlanta is veel vraag naar blockchain-ontwikkelaars. New York en San Francisco vertegenwoordigen respectievelijk 24% en 21% van de vacatures.

Facebook is één van de bedrijven met een groeiende vraag naar blockchain-ontwikkelaars. Het bedrijf van Mark Zuckerberg zette in de afgelopen drie weken vijf nieuwe blockchain-gerelateerde vacatures voor het Facebook Blockchain Data Engineering-team op de carrière pagina.

Ook kansen voor Nederlandse blockchain-ontwikkelaars

Niet alleen in de VS, maar ook in Nederland zit je goed als je kennis hebt van blockchain. Volgens Upwork, een platform waar freelancers diensten aanbieden, staat blockchain op de eerste plaats van snelstgroeiende gevraagde vaardigheden. Ook de programmeertaal die wordt gebruikt voor blockchain staat in de top 20 van meest gewilde vaardigheden. Op nummer twee en drie staan Google Cloud Platform en Volusion, beiden ook voortkomend uit de almaar groeiende online dienstverlening.

De ontwikkeling kan ook op de uitzendbusiness een groot effect hebben. Ondanks dat Staffing Industry Analysts (SIA) toegeven dat de technologie achter cryptomunten als Bitcoin nog erg nieuw is, zien ze ook de potentie van het vakgebied voor de uitzendbranche.

Bronnen

  • Cointelegraph.com
  • ZZPBarometer.nl