Nee
Ja
            

Blockchain technologie wordt ook toegepast in Andorra

De regering van Andorra heeft aangegeven om blockchain technologie te gaan gebruiken voor het hogere scholen systeem. Dit heeft het land bekent gemaakt op 21 februari.

De regering van Andorra heeft aangegeven om blockchain technologie te gaan gebruiken voor het hogere scholen systeem. Dit heeft het land bekent gemaakt op 21 februari.

Andorra en blockchain

Het kleine land Andorra wat omringt wordt door andere landen, digitaliseert nationaal hoger onderwijs door blockchain-technologie te implementeren voor het opslaan van alle academische diploma’s.

Het initiatief is genomen zodat er een veiliger registreerproces gecreëerd wordt. Diploma’s van hoger onderwijs vastleggen via de blockchain betekent dat ze niet kunnen worden gewijzigd of geëlimineerd. Volgens het artikel waarin bekent werd gemaakt dat Andorra deze technologie ging toepassen vertelde ze ook dat administratieve uitgaven die zijn afgeleid van het huidige analoge proces te verminderen.

Samenwerking

De blockchain wordt verzorgd door Andorra Telecom, het nationale telecombedrijf dat verantwoordelijk is voor de distributie van digitale radiodistributiediensten in Andorra.

Wie nog meer?

Ook tekende de Maltese overheid een tweejarig contract met een software bedrijf voor het opslaan van alle educatieve certificaten, inclusief secundaire schoolcertificaten uitgegeven door de staat, kerk en onafhankelijke scholen met de blockchain technologie.

Eerder in februari kondigde de Russische Federale Dienst voor Toezicht op het gebied van onderwijs en wetenschap plannen aan om blockchain technologie te implementeren in het belangrijkste afstudeeronderzoek van het land dat dit jaar begint.

Steeds meer landen krijgen vertrouwen in de blockchain technologie. Het feit dat overheden met deze technologieën willen werken betekent veel goeds voor de toekomst van de blockchain!

Bronnen

  • Cointelegraph