Nee
Ja
            

Bosch maakt koelkast met hulp van blockchain

Op de ANON Blockchain Summit in Oostenrijk heeft Wien Energie en Bosch aangekondigd om samen te werken aan een nieuwe koelkast

Op de ANON Blockchain Summit in Oostenrijk heeft Wien Energie en Bosch aangekondigd om samen te werken aan een nieuwe koelkast

Nieuwe koelkast

Wien Energie, het grootste energiebedrijf van Oostenrijk heeft aangekondigd om een koelkast te ontwerpen met blockchain technologie. Om deze koelkast te ontwikkelen gaan ze samenwerken met Bosch. Ze hebben gebruik gemaakt van blockchain technologie om dit idee te realiseren.

Ze hebben dit idee geïntroduceerd tijdens de crypto conferentie op 3 april in Wenen. In de aankondiging staat dat de koelkast is gebouwd met behulp van de decentrale technologie.

Energieconsumptie

Het project heeft niets met crypto te maken. Ze hebben alleen gebruik gemaakt van de blockchain technologie. Het doel van het project is om de interesse van de consument in de hernieuwbare energieconsumptie te vergroten. Je kunt een windkrachtcentrale of een zonnepaneel gebruiken of andere groene energie om de koelkast op te laden. Elke kilowatt die door de koelkast wordt gebruikt, kan worden teruggeleid naar de bron.

Het model moet nog worden aangeboden en is nog niet verkrijgbaar in de winkels. Het wordt nu gecontroleerd en getest en wordt nu uitgebreid met functies voordat het beschikbaar wordt voor het publiek op de markt.

Bediening via smartphone

Een belangrijk kenmerk van het product is dat het kan worden bediend met behulp van een smartphone. De gebruiker kan de temperatuur van de koelkast en vriezer beheren, controleren of de deur goed dicht is en het energieverbruik en de CO2 uitstoot controleren.

Blockchain in Oostenrijk

Peter Gonizer, de CEO van Wien Energie, vertelde dat blockchain een geweldig hulpmiddel is. Het kan worden gebruikt om energieverspilling te minimaliseren. De technologie is een perfect hulpmiddel om slimme manieren te ontdekken hoe er minder energie verspild wordt. Volgens de CEO kan het systeem bijdragen aan het creëren van een transparante en gebruiksvriendelijke energiemarkt.

Het bedrijf Wien Energie denkt nu aan het gebruik van blockchain in grotere schaal. Er zijn al experimenten uitgevoerd binnen het bedrijf en ze zijn al verschillende partnerschappen aangegaan met Riddle & Code en Bosch.

Zo’n 100 bewoners van Oostenrijk zullen meedoen met de eerste procedure. Zij gaan testen hoe de nieuwe koelkast is. Het doel hiervan is om te achterhalen welke slimme energietarieven in het gebied zullen werken. Als het project succesvol is, wordt het rapport om slimme energie te gebruiken in alle gebieden.

Bronnen

  • CryptonewsZ
  • CIO