Nee
Ja
            

Carrefour merkt verkoopstimulatie op na blockchain integratie

Carrefour zag zijn verkoop stijgen na de implementatie van een blockchain gebaseerd volgsysteem.

Carrefour zag zijn verkoop stijgen na de implementatie van een blockchain gebaseerd volgsysteem.

100 Extra producten

Met het blockchain trackingsysteem van Carrefour kunnen klanten de supply chain van 20 artikelen volgen waaronder vlees, melk en fruit van boerderijen tot winkels. Dit jaar is het bedrijf naar verluidt van plan om 100 extra producten waaronder non-food aan het systeem toe te voegen.

Emmanuel Delerm, de blockchain projectmanager van Carrefour vertelde dat de pomelo sneller dan het jaar ervoor door blockchain werd verkocht. Ook hadden ze een positieve impact op de kip versus de niet blockchain kip.

Het bedrijf onthulde dat het volgsysteem het meest werd gebruikt in China, gevolgd door Italië en Frankrijk. Millennials kopen minder maar kopen betere producten voor hun gezondheid, voor de planeet zei Delerm.

IBM

Carrefour begon in eerste instantie aan het volgsysteem te werken samen met IBM door zich vorig jaar aan te sluiten bij het blockchain gebaseerde Food Tracking Netwerk genaamd Food Food.

Halverwege april werkte Carrefour en Nestlé samen met IBM om een blockchain technologie te gebruiken om de toeleveringsketen van Mousline, een bekend merk van instant aardappelpuree, te volgen. Het systeem laat consumenten de variëteiten van gebruikte aardappel, de data en fabricageplaatsen, informatie over kwaliteitscontrole en plaatsen en data van opslag controleren.

EY

Onlangs heeft het Big Four accountantskantoor EY onthuld dat het nu zijn eigen blockchain oplossing biedt voor een belangrijk nieuw platform dat consumenten in heel Azië helpt om de kwaliteit, herkomst en authenticiteit van geïmporteerde Europeese wijnen te bepalen.

Eerder schreven we een artikel over Carrefour en zijn ideeën over blockchain. Lees dit artikel HIER.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Carrefour