Nee
Ja
            

CEO Samsung is positief over blockchain maar ziet kansen voor verbetering

De CEO van Samsung SDS heeft gezegd dat blockchain productiviteit in de productiesector kan worden verbetert. De CEO Hong Yuan Zhen heeft dit gezegd tegen een lokaal media kanaal.

De CEO van Samsung SDS heeft gezegd dat blockchain productiviteit in de productiesector kan worden verbetert. De CEO Hong Yuan Zhen heeft dit gezegd tegen een lokaal media kanaal.

Verklaring

Het lokale media kanaal meldt dat Hong Yuan Zhen dit heeft gezegd tijdens de ‘Boao Forum for Asia 2019 Annual Meeting’ die wordt gehouden in Boao in de Chinese provincie tussen 26 en 29 maart.

De CEO zou hebben verklaard dat hij ervan overtuigd is dat digitalisering meer is dan een technisch proces. Ook vertelde hij dat blockchain niet alleen technische ondersteuning biedt, maar ook een nieuw concept vertegenwoordigt en de basis biedt voor nieuwe oplossingen.

Galaxy S10

Zoals al eerder werd onthuld, kwam Samsung met de nieuwe Galaxy S10 serie op de markt. Deze nieuwe smartphones hebben een wallet functie voor Ethereum, Bitcoin en nog twee andere tokens. Samsung is hiermee een van de eerste smartphones die dit introduceren op de markt.

De geheimhouding van dit project was niet helemaal goed gegaan. In december 2018 werden al de eerste geruchten verspreid over dit project. Samsung verwierp dit concept als ‘gerucht en speculatie’. Toch werden er in januari dit jaar foto’s verspreid met daarin de nieuwe smartphone en ook was te zien dat de nieuwe Galaxy S10 een Ethereum wallet zou ondersteunen.

Andere projecten

Samsung SDS heeft al eerder een samenwerking gehad met de Nederlandse bank ABN AMRO om een blockchain pilot op te zetten voor het verzenden hiervan. Ook heeft Samsung SDS in de zomer van 2018 een eigen blockchain gelanceerd voor financieel gerelateerde bedrijven, evenals een verdere blockchain implementatie die is gericht op de logistieke sector.

Bronnen

  • Cointelegraph