Nee
Ja
            

Chainlink gaat decentrale smart contracts lanceren

Consensus is weer van start gegaan! Drie dagen lang wordt er gediscussieerd over de toekomst van blockchain en cryptocurrency. Tijdens deze jaarlijkse conferentie kwam Chainlink gisteren met een belangrijke aankondiging.

Consensus is weer van start gegaan! Drie dagen lang wordt er gediscussieerd over de toekomst van blockchain en cryptocurrency. Tijdens deze jaarlijkse conferentie kwam Chainlink gisteren met een belangrijke aankondiging.

Chainlink?

Even een stapje terug. Wat is Chainlink eigenlijk? Chainlink is een decentraal oracle-netwerk dat zich richt op het oplossen van een probleem dat smart contracts ondervinden. Smart contracts kunnen zelf geen toegang krijgen tot data. Dit komt doordat de achterliggende blockchains geen communicatie met externe systemen kunnen ondersteunen vanwege onderliggende consensusprotocollen. Orcale, wat in deze context als een ‘node’ gezien wordt, legt wél een connectie met de buitenwereld. Smart contract ontwikkelaars kunnen gecentraliseerde oracles gebruiken, maar dit zou dezelfde problemen opleveren.

Ethereum netwerk

Op 14 mei, dag twee van Consensus 2019, kwam Sergey Nazarov met dé oplossing. Volgens de CEO ligt de toekomst in een ‘zeer betrouwbaar decentraal oracle netwerk’, in tegenstelling tot het gebruik van bestaande gecentraliseerde oracles. Chainlink koppelt in dit geval smart contracts aan de inputs en outputs die ze nodig hebben, door toe te staan dat ze verbindingen leggen met elke API en daarnaast overal betalingen naartoe kunnen versturen. ‘Alle smart contracts ondersteunen voor zowel off-chain als cross-chain interacties’, aldus de whitepaper. Chainlink wil nog deze maand lanceren op het Ethereum netwerk. Op 30 mei al, om precies te zijn.

Chainlink gaat decentrale smart contracts lanceren

Een nieuwe betekenis voor smart contracts

“De lancering is een belangrijke stap waarbij de theorie in de praktijk toegepast zal worden”, aldus Nazarov. De CEO verwacht dat de lancering zal leiden tot een ‘explosie’ in het type contracts dat mensen bouwen. Van verzekeringen tot derivaten om chain en financiële use cases op te leveren. Chainlink verklaarde volgende week met meer details te komen.

De lancering is een belangrijke stap waarbij de theorie in de praktijk toegepast zal worden.

- Nazarov

Consensus conferentie

Consensus vindt sinds 2015 elk jaar in New York City plaats. Bij deze bijeenkomst komen mensen uit de cryptocurrency en blockchain wereld samen om deel te nemen aan discussie over de toekomst van de sector. Het zijn drie leerzame dagen waar verschillende sprekers hun verhaal doen. De toegangsprijs is al jaren hetzelfde: 1 Bitcoin. Toch is er dit jaar één ding anders. Lamborghini’s voor het gebouw parkeren is verboden. Vandaag is de laatste dag van de Consensus, die van 13 t/m 15 mei was.

Benieuwd naar wat er precies gezegd werd tijdens de aankondiging van Chainlink? Ga naar: https://twitter.com/chainlink

Bronnen

  • Cryptoglobe
  • Afbeelding 1: Twitter
  • Afbeelding 2: Chainlink