Nee
Ja
            

Cheeze Wizards

Cheeze Wizards, de tweede crypto verzamelgame van Dapper Labs, doet het verrassend goed na slechts één week online te zijn.

Cheeze Wizards, de tweede crypto verzamelgame van Dapper Labs, doet het verrassend goed na slechts één week online te zijn.

Ethereum netwerk

Bij Cheeze Wizards, wat gebouwd is op het Ethereum netwerk, kan je samen met duizenden kaasvormige cartoons meedoen met online gevechten om uiteindelijk voor prijzen te spelen. De grote prijs bestaat uit 607 ETH tokens. Aangezien de game geldprijzen aanbiedt, is deze vanwege wettelijke hindernissen niet overal te spelen. Gamers zijn echter bezig externe applicaties te ontwikkelen die een deelname toch mogelijk maken.

Voortbouwen op succes

Na het succes van CryptoKitties, een game waarbij je cryptocurrencies kan verzamelen, wist Cheeze Wizards al 275.000 dollar in het laatje te leggen voor Dapper Labs. De game heeft reeds 973 spelers aangetrokken die samen meer dan 4470 wizards kochten. Dit zegt Bryce Bladon, hoofd Communicatie bij Dapper Labs. Hij wil deze zomer maar al te graag een toernooi organiseren. “Spelers roepen wizards op, elke wizard is een NFT. De winnaar krijgt een deel van de macht van de verliezende tovenaar. Met steen-papier-schaar logica wordt een winnaar gekozen voor elk van de vijf spreuken”, aldus Bladon.

Spelers roepen wizards op, elke wizard is een NFT. De winnaar krijgt een deel van de macht van de verliezende tovenaar.

- Bryce Bladon, hoofd Communicatie Dapper Labs

Decentralisatie

Volgens Dapper Labs proberen veel blockchain games een beroep te doen op de massamarkt door decentralisatie op te offeren en gehoste oplossingen te gebruiken. Dapper Labs: “Wij willen een spel voor de community maken als een experiment met gebruikersgedrag in crypto netwerken”.

Vorig jaar wist de ontwikkelaar meer dan 15 miljoen dollar aan investeringen van o.a Samsung Next, Venrock, GV van Google en Union Square Ventures van Fred Wilson binnen te slepen.

Wij willen een spel voor de community maken als een experiment met gebruikersgedrag in crypto netwerken.

- Dapper Labs

Bronnen

  • Coinspeaker
  • Afbeelding: Medium