Nee
Ja
            

Chileense minister wil crypto reguleren

Chili heeft interesse in blockchain. Sterker nog. Het Zuid-Amerikaanse land heeft in naam van Felipe Larraín een wetsvoorstel ingediend om cryptocurrency te gaan reguleren.

Chili heeft interesse in blockchain. Sterker nog. Het Zuid-Amerikaanse land heeft in naam van Felipe Larraín een wetsvoorstel ingediend om cryptocurrency te gaan reguleren.

Minister van Financiën

De minister van Financiën wil niet alleen cryptocurrencies, maar ook andere financiële technologieën maar al te graag omarmen. Volgens Ahora Noticias, een lokale mediaoutlet, stuurde minister Larraín het wetsvoorstel zelfs vanuit de Verenigde Staten.

Het wetsvoorstel

Het wetsvoorstel houdt rekening met verschillende bedrijfsmodellen in verschillende sectoren. Larraín legt uit: “Er wordt rekening gehouden met verschillende vormen van bedrijfsmodellen op verschillende platformen. Verschillende platformen kunnen verschillende diensten aanbieden”. Blockchain technologie en cryptocurrency staat in Chili nog in de kinderschoenen, dat snapt ook de minister. Daarom zal de regulering rekening houden met de risico’s die deze financiële markt met zich meebrengt.

Er wordt rekening gehouden met verschillende vormen van bedrijfsmodellen op verschillende platformen. Verschillende platformen kunnen verschillende diensten aanbieden.

- Felipe Larraín

De crypto industrie groeit

Het rapport van de minister benadrukt dat de cryptocurrency industrie in Chili groeit, maar dat de juiste regels om deze groei te omarmen nog ontbreken. Felipe Larraín is ervan overtuigd dat de nieuwe regels, indien aangenomen, illegale activiteiten met behulp van crypto valuta kunnen beperken. “Een regulatie voor de platforms kan illegale activiteiten, zoals het witwassen van geld en het financieren van terrorisme, inperken.”

Een regulatie voor de platforms kan illegale activiteiten, zoals het witwassen van geld en het financieren van terrorisme, inperken.

- Larraín

Banken tegenover exchanges

Hoewel de Chileens overheid zich minimaal bemoeid met de crypto sector, is de rol van banken juist wel groot. Zij zijn, op zijn minst, vijandig tegenover cryptogerelateerde bedrijven. Vorig jaar verbroken verschillende banken hun banden met de cryptocurrency exchanges in het land. Dit was een harde klap. De exchanges lieten het er echter niet bij zitten. Ze zingen als collectief naar de rechtbank om in beroep te gaan. Met succes. De exchanges werden in het gelijk gesteld.

Bronnen

  • Finance Magnates
  • Afbeelding: Cryptocurrency News