Nee
Ja
            

CJ Group wil muziek met copyright vastleggen

De CJ Group, één van de grootste conglomeraten van Zuid-Korea, wil een blockchain systeem voor auteursrechten in de muziekwereld gaan ontwikkelen.

De CJ Group, één van de grootste conglomeraten van Zuid-Korea, wil een blockchain systeem voor auteursrechten in de muziekwereld gaan ontwikkelen.

Om dit idee te bewerkstelligen is de hulp van Amazon’s blockchain service AWS gevraagd.

CJ OliveNetworks

Volgens Yonhap, persbureau van Zuid-Korea, kwam CJ OliveNetworks met het ambitieuze plan. De voormalig dochteronderneming van de CJ Group vertegenwoordigde de IT-afdeling van het grote moederbedrijf. In april werd besloten de twee bedrijven te splitsen en de technologie afdeling over te dragen aan de CJ Corporation.

Het plan

Het hoofddoel is om een ledger met muziekeigenaren te delen en de gebruikers van het materiaal een betalingsschema te bieden voor het gebruik van auteursrechtelijk intellectueel eigendom. Simpeler gezegd: gebruikers laten betalen voor ‘copyrighted music’.

Volgens CJ OliveNetworks directeur Kim Eung-do biedt het systeem eerlijkheid en transparantie voor de stakeholders. “Het copyright systeem, gebaseerd op blockchain, kan een grote bijdrage leveren aan beter beheren van het auteursrecht”.  

In 2019, drie jaar na het openstellen van de AWS blockchain service voor de bevolking van Zuid-Korea, begon Amazon met het aanbieden van blockchain beheer. 

Het copyright systeem, gebaseerd op blockchain, kan een grote bijdrage leveren aan beter beheren van het auteursrecht.

- Kim Eung-do, directeur CJ OliveNetworks

Bitfury

Recent werd bekend dat Bitfury, mining fabrikant van blockchain en Bitcoin (BTC), zich in gaat zetten voor de muziekindustrie, zodat artiesten een eerlijk verdienmodel kunnen opbouwen. 

Bronnen

  • CryptoNewsZ
  • Afbeelding: TNW