Nee
Ja
            

Coinbase kondigt crypto betaalpas aan

De Coinbase Card van de Coinbase exchange maakt cryptocurrencies niet alleen toegankelijk, maar vooral ook bruikbaar voor alle Coinbase klanten.

De Coinbase Card van de Coinbase exchange maakt cryptocurrencies niet alleen toegankelijk, maar vooral ook bruikbaar voor alle Coinbase klanten.

Verenigd Koninkrijk heeft primeur

Vandaag, op donderdag 11 april, maakte cryptocurrency exchange Coinbase bekend met een eigen betaalpas te komen. Overal waar Visa geaccepteerd wordt of op plekken waar ATM’s staan, kunnen Coinbase gebruikers binnenkort hun eigen crypto fondsen inzetten om betalingen te doen. De betaalpas, die vanaf vandaag aangekondigd is in het Verenigd Koninkrijk, zal later ook in Europese landen gebruikt kunnen worden.

Shift Card

De crypto exchange komt met deze aankondiging precies op de dag dat de Shift Card, bedoeld voor Amerikaanse klanten, stopt met werken. Coinbase verklaart dat dit programma “gepensioneerd is”.

Hoe vraagt je de betaalpas aan?

Gebruikers van de exchange moeten de Coinbase Card App downloaden in de App Store of Android Play Store. Als je in het Verenigd Koninkrijk woont kan het echter zo zijn dat je de applicatie niet kan zien in de stores. In dat geval worden gebruikers naar de website verwezen. Hier staan verschillende doorstuurlinks.

Hoe gebruik je de betaalpas?

De betaalpas maakt het mogelijk elke cryptocurrency uit te geven, mits deze ondersteund wordt door Coinbase.com. Digitale valuta uitgeven is niet mogelijk met een negatief saldo. Wil je de Coinbase Card gebruiken, ermee betalen of geld opnemen bij een ATM? Gebruik dan de app om te selecteren welke crypto wallet in je Coinbase.com account voor de transactie moet worden gebruikt. Vervolgens zorgt Coinbase ervoor dat er een automatische conversie plaatsvindt. De crypto valuta wordt omgezet in een betaalvaluta zoals de Britse Pond.

Toeslag en limieten

De Coinbase Card heeft in het Verenigd Koninkrijk een uitgiftetoeslag van 4,95 GBP. Behalve voor de eerste 1.000 deelnemers. Voor aankopen in eigen land geldt een wisselkoers, extra toeslag, van 2,40% van het transactiebedrag. De dagelijkse bestedingslimiet bedraagt 10.000 GBP. Het is mogelijk dit bedrag te verhogen, door contact op te nemen met de supportservice. De maandelijkse limiet is 20.000 GPB en jaarlijkse mag er 50.000 GBP uitgeven worden. Per dag kan er bij betaalautomaten maximaal 500 GBP opgenomen worden.

Bronnen

  • Cryptoglobe
  • Afbeelding: Forbes