Nee
Ja
            

Coinbase Pro voegt XRP toe

Coinbase Pro, een crypto exchange platform dat gevestigd is in de Verenigde Staten, gaat de mogelijkheid bieden om te handelen in Ripple’s XRP munt. Dat heeft Coinbase gisteren bevestigd.

Coinbase Pro, een crypto exchange platform dat gevestigd is in de Verenigde Staten, gaat de mogelijkheid bieden om te handelen in Ripple’s XRP munt. Dat heeft Coinbase gisteren bevestigd.

Uitbreiden

Vanaf heden accepteert Coinbase Pro de XRP munt. Minimaal 12 uur moet XRP op het platform staan, voordat het volledig mogelijk is te handelen. Coinbase laat weten dat het streeft naar het accepteren van Amerikaanse dollars, de euro en Bitcoin in verschillende fases. Full trading in CRP zal mogelijk zijn voor klanten uit de Verenigde Staten, Canada, landen uit de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en Australië. Coinbase denkt erover na om in de toekomst haar diensten in nog meer landen aan te bieden.

Verschillende manieren

Het handelen in XRP kan op vier verschillende manieren: ‘transfer-only’, ‘post-only’, ‘limit only’ en ‘full trading’. De eerste twee geeft gebruikers de optie om XRP naar Coinbase Pro accounts over te maken. Via de twee laatstgenoemden kan een gebruiker volledig handelen met de munt. Coinbase Pro is de afgelopen paar maanden actief bezig geweest om de catalogus van het platform flink uit te breiden. In augustus van 2018 werden onder meer Ethereum en Basic Attention Token toegevoegd. Een kleine drie maanden later kwam daar de altcoin Zcash bij.

Langverwacht

De toevoeging van XRP op Coinbase komt niet uit de lucht vallen. Al langere tijd hoopte de crypto community hierop. In januari van 2018 drukte de directeur van Coinbase, Brian Armstrong, de geruchten nog de kop in. Destijds reageerde hij op verhalen dat XRP ‘op korte termijn’ toegevoegd zou worden. Ruim een jaar later is het er dus alsnog van gekomen. Opmerkelijk feitje: de waarde van XRP daalde van €130 biljoen naar €110 biljoen na Armstrong’s bericht.

Bronnen

  • Cointelegraph