Nee
Ja
            

CoinGate accepteert nu ook Ripple (XRP) als betalingsmiddel bij meer dan 4.500 webshops!

Betalingsverwerker CoinGate accepteert sinds 1 februari Ripple-betalingen nadat haar community hier herhaaldelijk om had verzocht. Voor meer dan 4500 webshops is het nu mogelijk om met XRP betalingen te werken!

Betalingsverwerker CoinGate accepteert sinds 1 februari Ripple-betalingen nadat haar community hier herhaaldelijk om had verzocht. Voor meer dan 4500 webshops is het nu mogelijk om met XRP betalingen te werken!

CoinGate (dat officieel Virtualios Valiutos heet) is een bedrijf uit Litouwen. Sinds 2015 verwerkt het bedrijf crypto-betalingen voor een groot aantal webshops. Het was bij CoinGate al mogelijk om onder andere met Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) te betalen.

Webshop betalingen met Ripple (XRP)

Wanneer een bij CoinGate aangesloten webshop zijn of haar klanten met crypto wil laten betalen kan CoinGate dit volledig voor hen afhandelen. CoinGate raadpleegt verschillende cryptocurrency exchanges om de beste deal te vinden en berekent zo continue de actuele prijs van een cryptocurrency. De webshop klant van CoinGate kan vervolgens zelf kiezen met welke crypto hij of zij haar klanten wil laten betalen. De webshop kan er vervolgens voor kiezen om de cryptobetaling direct om te laten wisselen in euro’s, dollars, Bitcoin of Ethereum.

Betalingsverwerker Coingate aan het woord

Ripple heeft in de crypto wereld een hoop tegenstanders die vinden dat het Ripple netwerk niet gedecentraliseerd genoeg is. Men benoemd dan onder andere het feit dat bijna alle ontwikkelservers van Ripple in eigen beheer zijn. Coingate is bekend met deze argumenten en kwam met onderstaande verklaring:

"Sommigen zullen misschien zeggen dat het Ripple netwerk niet volledig gedecentraliseerd is, omdat een aanzienlijke deel van de servers door een enkel bedrijf wordt beheerd. Dit is echter niet volledig het geval. In feite is er een voortdurende decentraliseringsstrategie voor de toekomstige fasen van de ontwikkeling van XRP ledgers. Kortom, de XRP ledger zal nog meer derde validators hebben die lid worden van de club. Voor elke twee vertrouwde en zeer veilige nodes, zal één node die door ontwikkelaars wordt gerund worden verwijderd. Deze procedure zal het Ripple netwerk verder decentraliseren en tegelijkertijd opschalen naar betere prestaties in de toekomst."

Deze voortdurende decentraliseringsstrategie zal het Ripple netwerk verder decentraliseren en tegelijkertijd opschalen naar betere prestaties in de toekomst.

Bronnen

  • Coingate.com
  • Crypto-insiders.nl