Nee
Ja
            

Core developers ook unaniem akkoord over ProgPoW

Eerder wisten we al te melden dat ProgPoW weer op de agenda was gezet voor de core developer meeting van Ethereum op 15 maart. Ook de core developers zien geen beren op de weg om ProgPoW te implementeren. 

Eerder wisten we al te melden dat ProgPoW weer op de agenda was gezet voor de core developer meeting van Ethereum op 15 maart. Ook de core developers zien geen beren op de weg om ProgPoW te implementeren. 

Terug naar hoe het was

Oorspronkelijk had Ethereum de bedoeling om tijdens hun jaren als Proof of Work blockchain te werken met GPU miners. ASIC miners waren volgens het protocol niet acceptabel en zouden voor een centraler systeem zorgen. Op het moment dat de eerste ASIC miners het netwerk op kwamen is er wel gereageerd op het aanbod van de miners maar nooit actie ondernomen. Nu Constantinople eindelijk succesvol geïmplementeerd is op het netwerk lijkt het eindelijk tijd om dit probleem ook aan te pakken. 

Verminderde prestaties

ProgPoW is in het leven geroepen om de prestaties van ASIC miners drastisch onder de sweet spot van GPU miners te brengen waarmee ze eigenlijk direct waardeloos worden. Er zijn nog twee factoren die deze implementatie dwars zitten. Het kan dat de code toch nog wat fouten heeft, dit zou een onmiddelijk afbreken van het implementeren van het nieuwe systeem betekenen. Daarnaast is de andere factor 'planning' nog niet ingevuld. Want moet het geïmplementeerd worden in de Istanbul update die in oktober plaats vind, of moet hier een kleine fork tussen worden gepland om zo sneller van de ASIC miners af te komen. 

Core developers gaan niet dwars liggen

Greg Colvin, core developer van het Ethereum team, sprak namens de core developers uit dat er eigenlijk geen beren op de weg zijn. De 'Gandalf' van de Ethereum developers gaf aan dat niemand protesteerde tegen het protocol en ook niemand dwars ging liggen tegen het idee dat een deel van de mining-markt gebanned gaat worden van het Ethereumnetwerk. Nu is het zaak om de potentiële technische problemen op te sporen om te kijken of de code al klaar is voor implementatie of dat er nog werk aan de winkel is. De audits lopen nog maar komen nog niet snel van de grond en er komen nog verschillende resultaten binnen uit de audits. De tijd zal het dus moeten leren.  

Bronnen

  • Coindesk