Nee
Ja
            

De beste crypto exchange?

Hoewel dit natuurlijk voor iedereen anders kan zijn, lijkt het rapport van BTI met een antwoord te komen.

Hoewel dit natuurlijk voor iedereen anders kan zijn, lijkt het rapport van BTI met een antwoord te komen.

Het Blockchain Transparancy Institute (BTI) publiceerde op 19 september een lijst met de ‘cleanest’ cryptocurrency exchanges. Het is de vijfde keer dat het BTI zo’n lijst vrijgeeft. Het eerste rapport kwam in augustus vorig jaar uit. 

Kraken en Coinbase

Crypto exchanges Kraken en Coinbase komen als beste uit de test. Zij worden gezien als de 'cleanest'. Ook Poloniex en Upbit doen het goed. OKEx en Bibox, daarentegen, hebben de meeste ‘wash trading’. Wash trading is een vorm van marktmanipulatie. Het gebeurt wanneer iemand koopt en verkoopt met als enige doel om de markt te manipuleren.“Sinds het begin van 2019 is de wereldwijde global wash trading verminderd met 35,7 procent bij de top-40 exchanges”, aldus het rapport. Volgens Bitwise Asset Management, aanbieder van indexfondsen, is tot 95 procent van het Bitcoin handelsvolume te wijten aan wash-trading. 

Sinds het begin van 2019 is de wereldwijde global wash trading verminderd met 35,7 procent bij de top-40 exchanges.

- BTI rapport

Koplopers

Volgens het BTI lopen Japan en de Verenigde Staten voorop. “Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, waarvan de belangrijkste de wetten en regelgeving zijn. Strengere kaders leveren echter niet altijd de schoonste exchanges op.”

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: The Future is Now