Nee
Ja
            

De EOSIO (EOS) hack

Enkele dagen geleden wist een hacker 30.000 EOS-tokens buit te maken door een bug in gok DApp EOSPlay.

Enkele dagen geleden wist een hacker 30.000 EOS-tokens buit te maken door een bug in gok DApp EOSPlay.

EOSPlay en REX

De ervaren hacker wist door gebruik te maken van een bug in gok DApp EOSPlay 30.000 EOS-tokens buit te maken. Dit bedrag stond een paar dagen geleden gelijk aan 110.000 dollar. De hacker gebruikte de REX exchange om te spammen en het gokspel uiteindelijk te winnen. Hij zorgde ervoor dat het netwerk onzichtbaar werd voor iedereen behalve hemzelf. Vervolgens zette hij duizenden transacties in de wacht, zodat hij de winnende transacties (trxs) kon selecteren. De verliezende trxs werden geblokkeerd. Om dit te bewerkstelligen gebruikte hij 1.2m CPU van REX. 

Omdat het netwerk volledig overbelast was, hadden de eigenaars van de smart contracts niet de mogelijkheid de applicatie te stoppen. Uiteindelijk wist de hacker 1 miljoen EOS te verzamelen met de CPU van REX.

Dan Larimer,  CTO van Block.one verklaart: “EOS werkt zoals het zou moeten. Dit is niet anders dan wanneer hackers Ethereum (ETH) of Bitcoin (BTC) zouden overspoelen met een spam van hoge transactiekosten”. In 2017 kreeg het Ethereum netwerk te maken met overbelasting, toen de CryptoKitties dApp populair werd.

EOS werkt zoals het zou moeten. Dit is niet anders dan wanneer hackers Ethereum (ETH) of Bitcoin (BTC) zouden overspoelen met een spam van hoge transactiekosten.

- Dan Larimer, CTO Block.one (bedrijf achter EOS)

Bronnen

  • bitcoinerX
  • Afbeelding: Steemit