Nee
Ja
            

DragonEx volgende gehackte exchange

De exchange DragonEx is afgelopen zondag slachtoffer geworden van een hack waarbij verschillende cryptovaluta buit is gemaakt.

De exchange DragonEx is afgelopen zondag slachtoffer geworden van een hack waarbij verschillende cryptovaluta buit is gemaakt.

Dat meldde de exchange zelf op zijn officiële Telegram kanaal. In totaal zijn er 20 verschillende cryptovaluta gestolen en naar andere accounts overgemaakt. 

Deels al kunnen onderscheppen

Via hun officiële kanaal weet het bedrijf uit Singapore wel te melden dat een deel van de gestolen fondsen al terug zijn gehaald. Hoeveel dat is is niet duidelijk. Maar er is in ieder geval een deel van de fondsen van klanten en van de exchange zelf buit gemaakt. De politie is al vol ingeschakeld om achter het verdwenen geld aan te gaan. Instanties van Estland, Thailand en Hong Kong zijn al ingeschakeld om zo snel mogelijk het verdwenen geld terug te halen. 

Adressen bekend gemaakt

Joanne Long van de klantenservice van de exchange heeft daaropvolgend meteen de adressen waar de cryptovaluta naar overgemaakt zijn bekend gemaakt. Op deze manier kan er wereldwijd meteen gekeken worden of hier tips op binnen gaan komen. Twee adressen zijn al herleid naar de exchanges van Huobi en Binance, waar gevraagd wordt om medewerking van de exchanges om de fondsen terug te krijgen. Omdat klanten zich op beide platformen moeten legitimeren om een account aan te maken kunnen de dieven met naam en toenaam ook zo bekend gemaakt worden. Dit wordt uiteraard zeker vervolgd!

Bronnen

  • AMB crypto
  • Afbeelding: DragonEx