Nee
Ja
            

Een cryptocurrency voor Apple?

Terwijl Facebook druk bezig is met het uitzetten van het veelbesproken Libra project, zijn er ineens ook ogen gericht op Apple CEO Tim Cook.

Terwijl Facebook druk bezig is met het uitzetten van het veelbesproken Libra project, zijn er ineens ook ogen gericht op Apple CEO Tim Cook.

Wel of niet?

Komt er een digitale valuta voor Apple? Als het aan Tim Cook ligt niet. Apple heeft volgens hem geen intentie een eigen cryptocurrency te ontwikkelen. De CEO sprak recent tegen het Franse financiële nieuwsblad Les Echos over dit onderwerp. 

Cook voelt zich niet comfortabel met het idee dat een privé groep een curerende valuta zou creëren. Bovendien begrijpt hij niet waarom Facebook met het Libra project op zoveel macht naar zich toetrekt. Tim Cook heeft duidelijk grote twijfels over het ambitieuze project van Mark Zuckerberg. 

Geld is als Defensie

“Geld is als Defensie, je moet het overlaten aan de staat”, aldus Cook. Hij vervolgt: “Wij kiezen representatieven voor overheidsverantwoordelijkheden. Bedrijven worden niet gekozen, zij moeten deze weg dus ook niet inslaan”. 

Geld is als Defensie, je moet het overlaten aan de staat.

- Tim Cook, CEO Apple

Apple Pay

De mening van Tim Cook lijkt schaars te staan op die van de Apple Pay vice-president. Jennifer Bailey zei afgelopen maand in een interview met CNBC dat zij juist wél potentie ziet voor cryptocurrencies op de lange termijn. Volgens haar was Apple Pay aan het kijken naar mogelijkheden voor cryptocurrencies. 

Bronnen

  • AMB Crypto
  • Afbeelding: Maroc Diplomatique