Nee
Ja
            

Eerste 197 blockchain bedrijven goedgekeurd in China

De lijst van de 197 geregistreerde blockchain bedrijven is vrijgegeven in China.

De lijst van de 197 geregistreerde blockchain bedrijven is vrijgegeven in China.

Grote bedrijven

Bedrijven zoals Baidu Blockchain Engine, Alibaba Cloud Blockchain, Tencent BaaS en de e-commerce gigant JD.com staan op de lijst. De financiële instellingen zoals de China Zheshang Bank en Ping An Insurance Company zijn ook te vinden op de lijst. Baidu, de tegenhanger van Google in China, heeft drie verschillende blockchain projecten.

Niet voor commerciële doeleinden

Ook zijn er kleinere en minder bekende bedrijven op de lijst. Zoals VeChain en ParcelX, zij staan ook op de nieuwe lijst met zo’n 195 andere bedrijven. Op de lijst staat dat geen enkele instelling of persoon blockchain mag gebruiken voor commerciële doeleinden.

De Chinese cyberspace administratie is nog opzoek om te lijst aan te vullen met andere bedrijven en diensten. Het lijkt er op dat China de wereldleider is in het aantal blockchain projecten. Veel verschillende projecten worden gerealiseerd de laatste tijd. China is op dit moment bezig met zo'n 263 verschillende projecten. Ook qua patentaanvragen gaat China aan de leiding, op plek twee staat de US met 92 gevolgd door nummer 3, Australië met zo'n 13 aanvragen. 

Bronnen

  • Cointelegraph 
  • Bitcoinmagazine
  • Pixabay