Nee
Ja
            

Electroneum richt pijlen op zuid-afrika met telefoon

Electroneum lanceerde gisteren ook een mobiele telefoon. Het verschil met Samsung en HTC? Deze telefoon gaat minen in de cloud!

Electroneum lanceerde gisteren ook een mobiele telefoon. Het verschil met Samsung en HTC? Deze telefoon gaat minen in de cloud!

Electroneum M1

De naam van de telefoon is de M1. Met een 5 megapixel camera op de achterkant en een 2 megapixel camera op de voorkant is het qua fotografie geen echte concurrent van andere mobiele toestellen. Ook is de opslag niet bijzonder te noemen. De telefoon is te verkrijgen met een opslag van 8GB of 32GB is het handig om ook een cloud abonnement toe te voegen aan deze telefoon. De prijs? 80 dollar (70 euro)! Maar.... er is meer!

Verdien je telefoon terug

Ja, daar heb je het al! Je kunt met de telefoon in de cloud minen. Wat verdien je daar mee? TOT 3 dollar per maand. Tot is met hoofdletters omdat het dus ook lager kan uitvallen. Hypothetisch gezien kan je dus de telefoon terugverdienen in 27 maanden. Mits de koers gelijk blijft natuurlijk. Zo doe je een investering in een telefoon die je dus gewoon kan gebruiken voor waar je een telefoon normaal voor gebruikt en daarnaast ook geld verdienen met cloud mining. 

Focus op Zuid-Afrika

Electroneum focust zich op ontwikkelingslanden. De vraag naar mobiele betalingen ligt daar astronomisch hoog en adoptie is daarom in dit soort landen veel sneller te realiseren. Uit een onderzoek van Electroneum blijkt ook dat 97% van de Zuid-Afrikanen graag hun mobiele abonnementen en data zouden willen betalen met de ETN token van Electroneum. Zo zet Electroneum dus vol in op dit land. Of dit een succes gaat worden zal de toekomst snel uitwijzen. 

Bronnen

  • Coindesk