Nee
Ja
            

Ethereum is op zoek naar een nieuwe Hard-Fork coördinator

Een belangrijke opening moet ingevuld worden bij het Ethereum team. Na de Hard Fork op 28 februari zal Afri Schoeden van Parity technologies niet meer de honneurs waarnemen.  

Een belangrijke opening moet ingevuld worden bij het Ethereum team. Na de Hard Fork op 28 februari zal Afri Schoeden van Parity technologies niet meer de honneurs waarnemen.  

Afri Schoedon

Afri Schoedon was tot en met Constantinople verantwoordelijk als coördinator voor Ethereum Hard-Forks. Dat deze Fork niet liep zoals gepland is overigens niet aan hem te wijten. De uitloop van de zo lang verwachte Hard-Fork heeft alles te maken gehad met EIP's met fouten die een desastreus gevolg hadden kunnen hebben voor Ethereum. Schoedon is al tijden mikpunt van criticasters omdat hij naast zijn (onbaatzuchtige) werk voor Ethereum ook namens Parity voor een concurrerend project genaamd 'Polkadot' werk verricht. Nadat hij een tweet over Polkadot had geschreven kreeg hij de volle lading van de community omdat hij een dubbele agenda zou hebben en de Constantinople update bewust uit aan het stellen was om het project te schaden. 

Core developer meeting

Op 1 maart was er weer een core developer meeting van Ethereum. In deze meeting is er gesproken over de invulling van een nieuwe coördinator die de verantwoordelijkheid voor de Hard-Forks op zich mag gaan nemen. Ook is de discussie ontstaan of er niet een nieuwe invulling moet gaan komen voor deze taak. 

Taken

De volgende coördinator zal zich moeten ontfermen over alle EIP's (Ethereum implementation proposals ofwel voorstellen voor verbetering van Ethereum). Uit deze EIP's moet de coördinator een selectie maken, en eventueel ook aanpassingen op de voorstellen zodat ze het beste zouden passen bij het Ethereum protocol. Daarna moet degene die ze kiest ook nog eens testen en de datum van de Fork gaan plannen. Overigens begint er wel een stroming te komen die graag meer Forks zouden willen zien, dus dit zou zomaar aan het vereiste toegevoegd kunnen worden. 

Bronnen

  • Cointelegraph