Nee
Ja
            

Ethereums Constantinople is eindelijk geland

Oktober 2018: Constantinople faalt als Hard-Fork (om terechte redenen). 28 februari 2019, 4 maanden na de eerste poging, Constantinople (en St Petersburg) zijn actief!

Oktober 2018: Constantinople faalt als Hard-Fork (om terechte redenen). 28 februari 2019, 4 maanden na de eerste poging, Constantinople (en St Petersburg) zijn actief!

Vloeiende update

Waar het de eerste keren even flink tegen had gezeten ging de update ditmaal verrassend soepel. De eerste maal dat de Hard Fork niet door was gegaan kwam vooral doordat de Ethereum clients nog op de verkeerde configuratie aan het werk waren. De tweede maal werd er een groot risico gevonden in EIP 1283, deze EIP ging excessieve transactiekosten tegen, maar deze bleek een belangrijk beveiligingsrisico met zich mee te dragen. Omdat EIP 1283 daardoor ook weer onschadelijk gemaakt moest worden moest St. Petersburg tegelijkertijd geïmplementeerd worden. Beide zijn succesvol op het netwerk actief geworden. 

Nieuwe updates

Deze update had een aantal EIP's inbegrepen in Constantinople. Zo is de informatieverwerking efficiënter geworden (EIP 145), een schaaloplossing voor off-chain transacties (EIP 1014), optimalisatie van grootschalige code-uitvoeringen (EIP 1052) en de verlaging van de miningbeloning van 3 Ethers naar 2 Ethers per block met uitstel van de difficulty bom (EIP 1234).

Difficulty heeft meteen gereageerd

Hoera voor de miners! Want de update was vloeiend doorgekomen maar het is dan nog koffiedik kijken voor de miners. Meer den 33% van de beloning is afgepakt waardoor de moeilijkheidsgraad direct zou moeten reageren, en dan wel met meer dan 33%. Gelukkig kan iedereen met een gerust hart doorgaan met hun Ethereummining operaties aangezien de moeilijkheidsgraad om Ethereum te minen bijna 35% is gedaald na de Constantinople update. Zo is de update waar ook deels voor gevreesd werd voor alle partijen goed gegaan. Voor de GPU miners zit ProgPOW er ook nog aan te komen waardoor het voor dit segment in de markt er weer wat rooskleuriger uitziet. 

Ethereums Constantinople is eindelijk geland

Bronnen

  • Coindesk
  • Cointelegraph