Nee
Ja
            

Facebook Libra wil acceptatie in Zwitserland

Wel eens gehoogd van Libra? Dit cryptocurrency project van Facebook wil maar al te graag doorgroeien als betalingsmethode. Bijvoorbeeld in Zwitersland.

Wel eens gehoogd van Libra? Dit cryptocurrency project van Facebook wil maar al te graag doorgroeien als betalingsmethode. Bijvoorbeeld in Zwitersland.

FINMA

FINMA, de Zwitserse financiële regulator liet weten recent een aanvraag voor een licentie te hebben gehad van Libra. “We gaan een dialoog aan met FINMA en we zien een haalbaar pad voor een open-source blockchain netwerk om een gereguleerd betalingssysteem te worden zonder veel frictie”, aldus de in Genève gevestigde Libra Association. Om de Zwitserse licentie te verkrijgen, moet Libra opbrengsten en risico’s met betrekking tot het beheer van de reserve volledig zelf dragen. Dit betekent dat de de Libra Association verantwoordelijk is en niet bijvoorbeeld stablecoin houders. “Vanwege de uitgifte van Libra tokens, zouden de door het Libra-project geplande diensten duidelijk verder gaan dan die van een puur betalingssysteem”, aldus FINMA. Er zijn aanvullende vereisten nodig. 

We gaan een dialoog aan met FINMA en we zien een haalbaar pad voor een open-source blockchain netwerk om een gereguleerd betalingssysteem te worden zonder veel frictie.

- Libra Association

Wereldwijde speculatie

Er wordt wereldwijd gespeculeerd over Libra. Het Facebook-project zou het risico op witwassen verhogen door het té grote bereik dat het social media platform. Voor de lancering moet het social medium voldoen aan de hoogste normen voor regelgeving. FINMA verduidelijkt wel dat elk Zwitsers betalingssysteem ‘automatisch onderworpen’ is aan een anti-witwaswet. 

Bronnen

  • CoinDesk
  • Afbeelding: Bitcoin Exchange Guide