Nee
Ja
            

Facebook zet vacature online voor senior advocaat, dus?

Facebook is opzoek naar een senior advocaat met ervaring in zowel blockchain als betalingen. Dit heeft Facebook geplaatst op hun eigen website.

Facebook is opzoek naar een senior advocaat met ervaring in zowel blockchain als betalingen. Dit heeft Facebook geplaatst op hun eigen website.

Facebook ontwikkelingen

Facebook heeft natuurlijk al eerder dit jaar laten doorschemeren bezig te zijn met blockchain en een eigen cryptocurrency. Het wil betalingen in het ecosysteem van haar sociale media. Facebook wil nu een Lead Commercial Counsel om de uitrol van nieuwe aanbiedingen te begeleiden.

U bent verantwoordelijk voor het opstellen en onderhandelen van een breed scala aan contracten met betrekking tot onze blockchain initiatieven, inclusief samenwerkingsverbanden die nodig zijn om nieuwe producten te lanceren en dergelijke producten internationaal uit te breiden.

- Website Facebook

Eerder in het nieuws

Eind vorige maand trok Facebook al de aandacht door te zeggen dat het opzoek is naar investeerders en steun voor zijn potentiële toekomstige token, de ‘Facebook Coin’.

De token, waarvan de bewering in de eerste helft van dit jaar zelfs verschijnt, zou een platformafhankelijk initiatief zijn voor betalingen voor Facebook, Instagram en Whatsapp.

Chainspace

Daarvoor suggereerde een rapport dat het sociale media kanaal een blockchain startup had verworven in een ‘first-of-its-kind’ transactie genaamd Chainspace wat gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf richt zich op blockchain oplossingen. Een Facebook vertegenwoordiger stelde naar verluidt op het moment dat ze Chainspace onderzoekers hebben ingehuurd en geen enkele Chainspace technologie hebben overgenomen.

Eerder deze maand sprak de tweeling van Winklevoss erg positief over deze ontwikkelingen bij Facebook. Dit artikel is hier te lezen.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Pixabay