Nee
Ja
            

Facebook zoekt hulp

Facebook is bezig met een eigen cryptocurrency te ontwikkelen en zoekt hierbij hulp van een aantal andere partijen.

 

Facebook is bezig met een eigen cryptocurrency te ontwikkelen en zoekt hierbij hulp van een aantal andere partijen.

 

Gebruik

Facebook heeft natuurlijk een enorm publiek aan wie ze deze coin zouden kunnen blootstellen. Er zijn via Facebook enorm veel mensen die er gebruik van zouden kunnen maken. Ten eerste zijn er de users. Facebook is blijkbaar van plan om de munt op facebook te gaan gebruiken zodat gebruikers van Facebook via de Messenger app geld naar elkaar kunnen gaan overmaken. Ook zouden gebruikers van Facebook fracties kunnen verdienen van de munt door naar advertenties te kijken. Dit zou advertenties iets aantrekkelijker moeten maken en daarnaast motiveert het de gebruikers om  Dit is belangrijk voor Facebook omdat de advertenties het meest opleveren.

Potentiele samenwerking

Facebook heeft contact opgenomen met bedrijven zoals Visa en Mastercard om een potentiele samenwerking te bespreken. Alhoewel dit project niet officieel is aangekondigd, is er wel al een naam bekend ; Project Libra. De munt zal waarschijnlijk niet beïnvloed worden door de markt, de munt wordt namelijk, naar verluidt, een Stablecoin.

Toekomstig verdienmodel

Facebook heeft al een groot aantal e-commerce bedrijven die via Facebook reclame maken. Doordat Facebook nu misschien een manier heeft gevonden om reclame interessanter te maken zullen er waarschijnlijk meer bedrijven op Facebook afkomen met de hoop om iets mee te krijgen van deze ontwikkelingen. Daarnaast zou het niet vreemd zijn als deze bedrijven en veel Facebook gebruikers de Facebook munt zouden gebruiken, op de site, maar wellicht ook op andere plekken. De munt heeft in ieder geval de kans om veel gebruikt te worden.

Bronnen

  • Cryptoglobe
  • Pexels