Nee
Ja
            

Fidelity is al van start met kleine groep klanten

Fidelity Digital Assets, een vleugel onder de enorme financiële gigant Fidelity investments, is met een kleine groep investeerders live gegaan op hun digitale platform. 

Fidelity Digital Assets, een vleugel onder de enorme financiële gigant Fidelity investments, is met een kleine groep investeerders live gegaan op hun digitale platform. 

Fidelity

Fidelity Investments, al sinds 1946 een begrip onder investerend Amerika, breidt zo nog verder uit in de wereld van blockchain. Eerder bleek het bedrijf al een langere tijd Bitcoins te minen. In 2015 hebben ze al ingespeeld in deze markt. Nu hebben ze hun nieuwe tak, Fidelity digital assets, ook succesvol weten te lanceren. Met dit platform willen ze hun eigen klandizie de mogelijkheid geven om ook te investeren in cryptocurrencies. Het bedrijf is bekend als vermogensbeheerder en heeft als speerpunt te willen voldoen aan de wensen van de klanten. In een onderzoek kwam al eerder naar voren dat 22% van de geïnterviewde beleggers cryptocurrency in hun bezit had maar dat ze nog lang niet hun laatste investering hebben gemaakt. 

Interesse nog massaal

volgens Tom Jessop, het hoofd van de digitale tak van Fidelity, is de interesse nooit afgenomen op het gebied van cryptocurrencies. Sterker nog, hij vind dat de institutionele interesse zelfs is toegenomen. Abigail Johnson, de CEO van Fidelity, is al een geruime tijd voorstander van cryptocurrencies. Dat laten de investeringen van Fidelity de afgelopen jaren ook wel zien. Jaarlijks gaat er ongeveer 2,5 miljard naar nieuwe technologiën zoals blockchain en kunstmatige intelligentie. Laatst viel ook op te tekenen uit de mond van Abigail dat ze één van de weinigen is van de grote bedrijven in de financiële sector die de digitale valuta nog niet heeft opgegeven. 

Breed toegankelijk aan het einde van het jaar

Je komt op dit moment nog niet zo makkelijk in de klantenkring van Fidelity digital assets terecht. Op dit moment is de toelatingseis bijzonder hoog en moet er nog flink doorontwikkelt worden. Het bedrijf verwacht rond September de grootste toestroom toe te kunnen laten. 

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Filthy lucre