Nee
Ja
            

Financiële toezichthouder VK waarschuwt voor kloonfirma

De primaire financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, de Financial Conduct Authority (FCA), waarschuwde dat ICAP Crypto een kloonfirma is in een persrapport van 24 mei.

De primaire financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, de Financial Conduct Authority (FCA), waarschuwde dat ICAP Crypto een kloonfirma is in een persrapport van 24 mei.

Volgens het rapport is ICAP Crypto een kloonfirma van ICAP Europe Limited. Kloonfirma's zijn een vorm van oplichterij waarbij de oplichters informatie van legitieme bedrijven gebruiken in een poging om doelen te overtuigen dat ze echt zijn.

In dit geval is ICAP Europe Limited een legitieme onderneming die is geautoriseerd door de FCA. ICAP Crypto probeert zich te laten over komen als een geautoriseerd bedrijf, terwijl zij dat niet zijn.

In 2018 gaf de FCA waarschuwingen uit voor ten minste twee nominaal crypto-gerelateerde kloonfirma's. De eerste kloon, Fair Oaks Crypto, probeerde doelen te verwarren door te beweren aangesloten te zijn bij Fair Oaks Capital. De tweede kloon, Good Crypto, pleegde oplichterij door een deel van de registratie-informatie van de legitieme firma Arup Corporate Finance verkeerd voor te stellen.

Zoals eerder gerapporteerd door Cointelegraph, verklaarde de FCA deze week dat crypto- en forex-beleggers in het VK vanaf 2018-2019 voor meer dan34 miljoen dollar zijn opgelicht. De FCA ging verder met te zeggen dat het een verbod opweegt voor "risicovolle afgeleide producten gekoppeld aan cryptoassets."

De FCA accepteerde onlangs ook drie blockchain bedrijven als legitieme handelsmerken. Volgens de FCA hebben deze bedrijven “Digitale identiteitsoplossingen, platforms die financiële instrumenten omzetten in tokens en services bieden om toegang tot financiële services te verbeteren voor kwetsbare consumenten”.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Financial Magnates