Nee
Ja
            

Gaming startup kondigt wereldwijde overeenkomst aan met Formule 1

De startup Animoca Brands kondigde aan dat het een wereldwijde licentieovereenkomst met Formule 1 had ondertekend om een blockchain game te publiceren op basis van de wereldberoemde races.

De startup Animoca Brands kondigde aan dat het een wereldwijde licentieovereenkomst met Formule 1 had ondertekend om een blockchain game te publiceren op basis van de wereldberoemde races.

NFT's

De game F1 Delta Time zal naar verluidt een verzamelcomponent hebben op basis van NFT’s evenals een racecomponent die gebruikmaakt van NFT’s. Het persbericht benadrukt de aanzienlijke merkkracht van Formule 1 en het potentieel van de nieuwe licentieovereenkomst om de blootstelling van consumenten aan blockchain te verbreden.

Animoca, beweert dat de blockchain game de fan betrokkenheid zal verdiepen en dat de samenwerking in lijn is met het streven van Liberty Media om de fan ervaring te verbeteren via aanzienlijke investering in deze nieuwe technologie.

Atari

Animoca Brands heeft eerder al in december 2018 een licentieovereenkomst gesloten met Atari, wat bekend staat als ontwikkelaar van iconische videogames zoals Tetris en Pac Man. De overeenkomst stelt Animoca in staat om blockchain versies van Atari mobiele games ‘RollerCoaster Tycoon Touch’ en ‘Goon Squad’ te produceren en te publiceren in de meeste gebieden wereldwijd. In februari zag Atari zijn aandelenkoers stijgen met meer dan 60 procent na de aankondiging dat het zou investeren in cryptocurrency.

Samenwerking

Yat Siu, voorzitter en mede-oprichter van Animoca Brands zei dat het samenwerken met een merk dat zo populair is als Formule 1 een belangrijke prestatie is voor hun bedrijf. Drie jaar geleden kocht Liberty Media de Formule 1. Het bedrijf dat actief is in 30 landen, heeft sindsdien de sport ontwikkeld door met creatieve bedrijven samen te werken om de ervaringen van fans te verbeteren.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Bitcoinexchangeguide 
  • NewsBTC