Nee
Ja
            

Game jij straks met crypto tokens?

Elke hardcore gamer kent Unity. De cross-platform game-engine heeft recent patent aangevraagd op in-game crypto tokens. Is dit de revolutie van de game industrie?

Elke hardcore gamer kent Unity. De cross-platform game-engine heeft recent patent aangevraagd op in-game crypto tokens. Is dit de revolutie van de game industrie?

Ken je Unity niet?

Voor de mensen die Unity toch niet kennen: Unity maakt games voor PC, console, mobiele apparaten en zelfs websites. De game gigant is ontwikkeld door het Deens-Amerikaanse moederbedrijf Unity Technologies. Unity’s software wordt, volgens de CEO, door ongeveer de helft van alle videospellen in de wereld gebruikt. Zo is Unity3D de standaard software development kit voor de Wii U.

Ontbrekende schakel: crypto tokens

Op 5 maart maakte het Amerikaanse Patent and Trademark Office bekend dat Unity bij hun aangeklopt had. Unity wil groeien en dit kan als het bedrijf zich focust op nog ontbrekende schakels in de game industrie: crypto tokens. “Er is momenteel geen manier bekend om objecten (zowel fysiek als virtueel) toe te wijzen aan unieke ID’s  en deze objecten te laten wijzigen, overdragen, ruilen, verhandelen, geven en associëren met een locatie”, aldus Unity.

Er is momenteel geen manier bekend om objecten (zowel fysiek als virtueel) toe te wijzen aan unieke ID’s  en deze objecten te laten wijzigen, overdragen, ruilen, verhandelen, geven en associëren met een locatie

- Unity

Patent omschrijving

Volgens de patent omschrijving is er geen gemeenschappelijk platform of standaard waarmee beschreven wordt hoe gebruikers, applicaties of omgevingen moeten interacteren met tokens en bijbehorende objecten. Manipulatie hiervan moet uiteindelijk het vormen van collecties en evenementen in teken van objecttransformaties triggeren.

Enjin

Cryptocurrency startup Enjin startte deze week een digitale software-ontwikkelingskit (SKD) voor Unity. Ontwikkelaars van Unity kunnen hiermee de distributie van tokens, die werken met ERC1155 op de Ethereum blockchain, maken en beheren. Ook kondigde Enjin aan te werken aan de tokenization interoperabiliteit. In andere woorden: spelers moeten hun virtuele items in meerdere games kunnen gebruiken. Nadat KIN-token geïntegreerd werd in de Canadese chat-app Kik, werd er een deal gesloten met AppCoins voor de in-app aankoop van cryptocurrency.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Blockchain Review