Nee
Ja
            

Gerald Cotten gebruikte zijn eigen vermogen om klanten te betalen

Aldus weduwe Jennifer Roberstson die het bedrijf in de rechtszaal overeind moet zien te houden na het overlijden van oprichter en eigenaar Gerald Cotten. Zo valt te lezen in een statement van Robertson. 

Aldus weduwe Jennifer Roberstson die het bedrijf in de rechtszaal overeind moet zien te houden na het overlijden van oprichter en eigenaar Gerald Cotten. Zo valt te lezen in een statement van Robertson. 

Dat er meer dan één artikel over QuadrigaCX zou komen dat was al duidelijk bij het eerste bericht. Nadat CEO Gerald Cotten overleed in het buitenland bleek de infrstructuur niet ingericht te zijn op een overlijden van de eindverantwoordelijke. Hij overleed met de private keys die alleen in zijn hersenpan waren opgeslagen waardoor alle fondsen van de klanten niet meer toegankelijk waren. 

Rechtszaak

In de openbare rechtszaak tegen de grootste exchange van Canada komt alle informatie aan het licht. Zo komt er in het onderzoek al naar voren of er daadwerkelijk nog wel fondsen waren, dat er delen ondergebracht waren bij andere exchanges over de wereld en maakten de medewerkers van QuadrigaCX plots nog eens een vermogen over naar de niet te bereiken cold wallets van QuadrigaCX. Ernst & Young heeft op dit moment de fondsen in handen en vertegenwoordigd QuadrigaCX in de rechtszaal.

Bevroren rekeningen

Vorig jaar werden de bankrekeningen van QuadrigaCX bevroren omdat er onderzocht werd of er geen vreemde praktijken binnen de organisatie plaats vonden. Dat kan natuurlijk ook betekenen dat ze bijvoorbeeld een slechte KYC uit zouden voeren waardoor niet goed gecheckt kon worden waar het geld vandaan zou komen. Op het moment dat de rekeningen bevroren waren kon het bedrijf zijn normale dagelijkse taken niet voorzien, want uitbetalen naar klanten was niet meer mogelijk op het moment dat ze hun fondsen om wilden zetten naar reguliere betaalmogelijkheden. Jennifer Robertson treedt nu naar buiten met het verhaal dat Cotten uitbetalende klanten met zijn eigen vermogen heeft betaald omdat de andere rekeningen bevroren waren. Zo wil ze de integriteit van Cotten laten zien aan de buitenwereld. Of het de stortvloed aan negativiteit kan keren is nog de vraag.

Zwarte toekomst

Ondanks dat Robertson er alles aan doet om dit tot een goed einde te leiden is de kans groot dat dat niet gaat gebeuren. De actuele staat van de bezittingen laat zien dat de managementcapaciteiten niet bijster goed waren van het bedrijf. Daarnaast wilde Robertson pas geleden ook nog $225.000,- uit QuadrigaCX halen om de juridische kosten te dekken. Dit is op basis van de beschikbare informatie afgekeurd. Daarnaast blijft de twijfel of de fondsen nog bestaan van QuadrigaCX waardoor een ontsnappingsscenario vrijwel onmogelijk lijkt. Wordt uiteraard gewoon weer in de nabije toekomst vervolgd!

Bronnen

  • CCN