Nee
Ja
            

Hacker betrokken bij crypto diefstal van 15 miljoen Yen doorverwezen naar aanklagers

Een 18 jarige hacker werd doorverwezen naar aanklagers in de Japanse stad Utsunomiya wegens het stelen van Cryptocurrency.

Een 18 jarige hacker werd doorverwezen naar aanklagers in de Japanse stad Utsunomiya wegens het stelen van Cryptocurrency.

15 miljoen Yen

De cybercrimineel zou Monappy hebben gehackt, een wallet die op een smartphone kan worden geinstalleerd. Hierbij heeft hij 15 miljoen Yen, ongeveer 120,000 euro gestolen tussen 14 augustus en 1 september vorig jaar. De hack heeft meer dan 7.700 gebruikers getroffen.

De hacker gebruikte naar verluidt de Tor software waarmee gebruikers hun webverkeer kunnen anonimiseren. De politie heeft de hack toch kunnen identificeren door in de logboek bestanden van Monappy te kijken. De hacker heeft de beweringen bevestigd.

Om dit geld te stelen heeft de hacker honderden transactieverzoeken tegelijk ingediend, waardoor het systeem overbelast raakte en hij zo meer geld naar zijn wallet over kon schrijven. Daarna heeft hij de crypto’s overgedragen aan een andere crypto-belegger en ontving hij dividend.

Geen impact op cold wallets

Cointelegraph Japan gaf eerder aan dat er geen impact was op de cold wallet van Monappy, die ongeveer 54,2 procent van alle crypto’s van het bedrijf bevatten. Ook is er geen gevoelige informatie van de gebruikers gestolen.

De identiteit van de hacker wordt anoniem gehouden omdat hij nog minderjarig is. In Japan is een persoon onder de 20 jaar minderjarig.

Crypto hackers

In 2018 werden meer dan 7.000 gevallen van vermoedelijk witwassen van geld verbonden met crypto’s gemeld aan de Japanse politie.

Wereldwijd zijn hacks op crypto exchanges een zeer lucratief zaakje voor hackers. In 2018 is er ongeveer 1 miljard dollar aan crypto’s buitgemaakt. Na de hack maken de criminelen de crypto’s over naar een groot aantal wallets om hun aanval te verbergen.

Bronnen

  • Cointelegraph