Nee
Ja
            

Bitcoin handelaar kan tot 2 jaar cel krijgen

In de Verenigde Staten is iemand uit Mexico opgepakt die aan meer dan 1000 mensen bitcoin verkocht.

In de Verenigde Staten is iemand uit Mexico opgepakt die aan meer dan 1000 mensen bitcoin verkocht.

AML niet naleven

De man is opgepakt omdat hij de AML niet naleefde. Dit is het Anti-Money Laundering programma. Jacob Burrell Compos, de inwoner van Mexico heeft tussen 2015 en 2018 meer dan $820 000 verzameld aan bitcoin verkoop. Een combinatie van contant geld, geldovermakingen en MoneyGram, diende Burrell handelaars op de site zonder AML controles uit te voeren. Ook was de afkomst van de inkomende USD-fondsen onbekend.

Beschuldigingen

Burrell zit sinds augustus vorig jaar in de gevangenis, hij pleitte schuldig aan de beschuldigingen. Hij heeft samen met andere duizenden dollars over de Amerikaans-Mexicaanse grens gesmokkeld. Ook heeft hij veel ruiltransacties gedaan met Joseph Castillo, een edelmetaalhandelaar uit San Diego. Burrell heeft afstand gedaan van de $823 357.

Meer verhalen de laatste tijd

De laatste tijd komen veel soortgelijke verhalen online. De autoriteiten zijn hard aan het werk om de destabilisatie van de economie tegen te gaan. Een special agent uit San Diego zei het volgende als commentaar op het persbericht.

 

De veroordeling van vandaag van Burrell is een herinnering aan de illegale en ongelicenseerde geldtransmitters dat de wetten en regels van toepassing zijn op transacties in crypto-valuta, net als bij andere soorten financiële transacties.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Trouw (image)