Nee
Ja
            

Hoe maak je QR-codes voor crypto betalingen?

Hoe maak je QR-codes voor crypto betalingen? In deze tutorial leer je het!

Hoe maak je QR-codes voor crypto betalingen? In deze tutorial leer je het!

In het kort

  • Waarom zijn QR-codes handig?
  • Cwaqrgen.com
  • Hoe werkt Cwaqrgen?
  • Verspreiden, downloaden en printen
  • Bitcoin.com

Waarom zijn QR-codes handig?

QR-codes maken het mogelijk cryptocurrency betalingen voor klanten en gebruikers te vergemakkelijken. Alles wat je nodig hebt aan informatie via een snelle scan met je smartphone.

Cwaqrgen

Cwaqrgen.com is een website waar je gratis QR-codes kan genereren. De codes worden gebaseerd op je public adress, dé plaats waar jouw crypto fondsen staan. De website ondersteunt verschillende cryptocurrencies. Denk bijvoorbeeld aan Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Core (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). Door gebruik te maken van de tools van Cqaqrgen kan jij als gebruiker gemakkelijk betalingen ontvangen voor je crypto wallet.

Hoe werkt Cwaqrgen?

Typ simpelweg de naam van de cryptocurrency waarvoor jij een QR-code wil aanmaken. Klik deze vervolgens aan. Door de visuals van de code kan je ook later gemakkelijk terugzien welke virtuele valuta eraan gekoppeld is. Cwaqrgen.com slaat geen gegevens op, vraagt niet om het accepteren van cookies en plaatst geen advertenties op de website. Het platform draait volledig op donaties van verschillende cryptocurrencies.   

Hoe maak je QR-codes voor crypto betalingen? In deze tutorial leer je het!

Verspreiden, downloaden en printen

De QR-code kan gedownload worden als PNG-bestand. Vervolgens kan je de afbeelding printen of toevoegen aan welke website dan ook. Het is slim om vooraf te verifiëren of jouw eigen public adress overeenkomt met de QR-code. Dit kan je checken door de afbeelding te scannen met een QR-scanner. QR-scanners zijn er bijvoorbeeld in de vorm van een smartphone app.

Bitcoin.com

Om een Bitcoin Cash (BCH) of Bitcoin Core (BTC) adres te verkrijgen, kan je ook gebruik maken van de Bitcoin.com wallet. Deze heeft een QR-scanner ingebouwd en ondersteunt betalingen met QR-codes. Je kan eveneens een de Bitcoin Cash Paper Wallet tool proberen. Deze tool helpt je veilig je BCH-fondsen op te bergen. De tool is te vinden in de Bitcoin Tools sectie.

Bronnen

  • Afbeelding 1: The US Breaking News
  • Afbeelding 2: Cwaqrgen.com