Nee
Ja
            

Huobi wil Zuid-Amerika veroveren

Het lijkt wel of de crypto exchanges uit de grond komen. Medio oktober komt de volgende, in Argentinië. Is dit de oplossing voor de instabiele Peso?

Het lijkt wel of de crypto exchanges uit de grond komen. Medio oktober komt de volgende, in Argentinië. Is dit de oplossing voor de instabiele Peso?

Huobi Argentinia

Op 17 september kondigde crypto exchange Huobi aan Huobi Argentina te lanceren. Het platform, ondersteund door Huobi Cloud, stelt gebruikers in staat te handelen met gebruik van de Argentijnse Peso (ARS). Medio oktober zal de exchange operationeel worden. 

Gebruikers moeten direct cryptocurrencies kunnen kopen door te betalen met bankafschrijving, credit card en Mercadopago. De laatstgenoemde is één van de belangrijkste aanbieders van digitale betalingen in Argentinië. Huobi belooft daarnaast lagere transactiekosten, meer handelsmogelijkheden en een hogere liquiditeit voor gebruikers.

Veelbelovende markt

“De Argentijnse blockchainmarkt is de meest veelbelovende markt in Zuid-Amerika”, vindt Carlos Banfi. De CEO van Huobi Argentina vertelt dat dit een geweldige kans is voor blockchain en crypto-acceptatie. Banfi: “De nieuwe exchange zou kunnen helpen bij het aantrekken van wereldwijde investeringen om lokale ontwikkeling te stimuleren”. 

Argentinië heeft de laatste tijd veel volatiliteit van de Peso. De bevolking gelooft daarom steeds meer in cryptocurrency als oplossing. 

De Argentijnse blockchainmarkt is de meest veelbelovende markt in Zuid-Amerika.

- Carlos Banfi, CEO Huobi Argentinia

Bronnen

  • Cryptopotato
  • Afbeelding: CryptoNinjas