Nee
Ja
            

India krijgt crypto framework

Met de G20 top in het vooruitzicht kondigt de secretaris van Financiën aan dat het voorstel voor de crypto regulatie klaar is. De wet zal snel richting de minister gaan.

Met de G20 top in het vooruitzicht kondigt de secretaris van Financiën aan dat het voorstel voor de crypto regulatie klaar is. De wet zal snel richting de minister gaan.

Work in progress

Al meer dan een jaar wordt er gewerkt aan een framework voor cryptocurrency in India. “We zullen het [voorstel] snel naar de Minister van Financiën sturen. Wanneer het goedgekeurd is, zal het openbaar gemaakt worden”, aldus Subhash Chandra Garg. De Minister van DEA (Secretary of the Darpertment of Econimic Affairs) zei dit op donderdag tijdens een evenement georganiseerd door de Associated Chambers of Commerce and Industry. “Een definitieve wet zal worden voorgesteld aan de volgende regering die de leiding neemt na de verkiezingen van eind mei”, aldus de Economic Times vorige maand.

Een definitieve wet zal worden voorgesteld aan de volgende regering die de leiding neemt na de verkiezingen van eind mei.

- Economic Times

Het comité

Garg leidt een comité dat zich richt op het bestuderen van alle aspecten van virtuele valuta om hier vervolgens regelgeving voor op te stellen. Bij dit comité zitten o.a. vertegenwoordigers van het Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie, de Reserve Bank van India (RBI), de Securities and Exchange Board en het Centraal Bestuur van Directe Belastingen.

Vertraging

De regelgeving had eigenlijk al in juli 2018 klaar moeten zijn. “We zijn dichtbij het ontwikkelen van een template waarin we het belang van ons land het beste kunnen verwerken”. We hebben een concept opgesteld dat we in de eerste week van juli met de commissieleden willen bespreken”, aldus Garg. Hoewel deze deadline niet gehaald werd, heeft het land niet stilgezeten. In december verklaarde het Ministerie van Financiën meer tijd nodig te hebben om zorgvuldig te werk te gaan. “Het is moeilijk een specifiek tijdschema op te stellen om duidelijk aanbevelingen te doen”.

Het is moeilijk een specifiek tijdschema op te stellen om duidelijk aanbevelingen te doen.

- Ministerie van Financiën

Laatste fase

In februari werd duidelijk dat de cryptoregeling zich in de laatste fase bevond. Arun Jaitley gaf toen een inmiddels beroemde toespraak: “De overheid erkent cryptocurrency niet als wettig betaalmiddel of legale munt”. Dit werd door sommigen geïnterpreteerd alsof hij zelf achter deze beslissing stond, terwijl hij juist pro cryptocurrency is. De minister van Financiën heeft zich nu echter teruggetrokken vanwege gezondheidsredenen. Hij is vervangen door Nirmala Sitharaman, de eerste full-time vrouwelijke minister van Financiën.

De overheid erkent cryptocurrency niet als wettig betaalmiddel of legale munt.

- Arun Jaitley, voormalig minister van Financiën

Bronnen

  • Bitcoin.com
  • Afbeelding: Pymnts