Nee
Ja
            

Is Bithumb gehackt?

Op deze vraag wordt nu een antwoord gezocht. De crypto exchange moest onlangs haar diensten stilzetten vanwege verdachte transacties.

Op deze vraag wordt nu een antwoord gezocht. De crypto exchange moest onlangs haar diensten stilzetten vanwege verdachte transacties.

Abnormale opnames

Via een Twitterbericht werd op 30 maart bekendgemaakt dat Bithumb cryptocurrency opnames en stortingen tijdelijk op pauze zet. Het opnemen of storten is dus niet mogelijk. Een dag eerder, om 10.15 uur (tijdzone onbekend) werden er via het monitoringssysteem abnormale opnames ontdekt. Het incident zou door ‘insiders’ uitgevoerd zijn. Bithumb is samen met beveiligingsbedrijven, cyberpolitie en KISA een onderzoek gestart.

Cold storage

Na de ontdekking zijn alle fondsen veilig ondergebracht in de cold storage van de exchange. Twittergebruiker Dovet Wan claimt dat er meer dan 3 miljoen EOS, wat gelijkstaat aan circa 12,5 miljoen dollar) verplaatst is. Dit nieuws is echter niet bevestigd.

Al eerder slachtoffer

In juni 2018 was de exchange al een keer slachtoffer van een hack. Er verdween toen 30 miljoen dollar. Hiervan is 14 miljoen dollar teruggevonden en geretourneerd.

Ook crypto exchange CoinBene ondervindt de laatste tijd verdachte omstandigheden. Wetenschappers van blockchainbedrijf Elementus hebben recente transacties die zij als verdacht beschouwen gepubliceerd. Te beginnen met een transactie van 105 miljoen dollar aan cryptocurrencies, snel verplaatst uit de hot wallet van de exchange.  

Vorige week kwam naar buiten dat Bithumb flink aan het snijden is in het personeel. 50 procent zou mogelijk moeten vertrekken.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Afbeelding: Coindoo