Nee
Ja
            

Japans parlement brengt nieuwe crypto voorschriften naar Eerste Kamer

Nieuwe cyrpto regelgeving wordt doorgevoerd naar Eerste Kamer van Japan meldt lokaal nieuws.

Nieuwe cyrpto regelgeving wordt doorgevoerd naar Eerste Kamer van Japan meldt lokaal nieuws.

Wijzigingen

Volgens Nikkei zijn de wijzigingen aan twee van de Japanse financiële wetten, de Financial Instruments and Exchange Act en Payment Services Act, bedoeld om de lokale regelgeving voor het handelsproces met cryptocurrency te versterken. De wijzigingen aan de wet breiden naar verluidt de verordening uit door wetgeving toe te voegen voor de handel in cryptocurrency marge.

De nieuwe wet bevat ook een wijziging van crypto gerelateerde terminologie, waardoor de term virtuele valuta wordt gewijzigd in ‘crypto-activa’.

Margehandel

Japanse wetgevers introduceerden voor het eerst de regels voor de handen in cryptocurency marge in maart 2019. De Japanse financiële instrumenten en wetten voor betalingsdiensten goed en beperkte de hefboomwerking in de cryptocurrency margehandel met twee tot vier keer de eerste aanbetaling.

Margehandel vertegenwoordigt het gebruik van geleende middelen van een makelaar om een financieel actief te verhandelen, dat een onderpand vormt voor de lening.

Wettelijke naam

In april drongen de Japanse minister van Financiën en vicepremier Taro Aso journalisten aan om niet langer de term virtuele valuta te gebruiken en over te stappen naar de nieuw geïntroduceerde crypto activa met wettelijke naam.

Bronnen

  • Cointelegraph
  • Medium