Nee
Ja
            

Wetswijziging in Japan voor crypto

Vrijdag is de wedswijziging aangenomen door allebei de huizen van het Japanse parlement.

Vrijdag is de wedswijziging aangenomen door allebei de huizen van het Japanse parlement.

Wetsvoorstel

Het wetsvoorstel werd eerder dit jaar in de zitting van maart in het parlement geïntroduceerd. Alle autoriteiten keurden de wijziging afgelopen maandag goed, waardoor de autoriteiten de wijzigingen konden aanbrengen.

Het goedgekeurde wetsvoorstel heeft als doel om twee wetten in het land met betrekking tot crypto te wijzigingen. Deze wijzigingen zullen de regelgeving nog strenger maken, de bescherming van algemene beleggers verhogen, de regels inzake cryptodemaandhandel verstreken, negatieve risico’s zoals uitwisseling hacks minimaliseren en een transparant regelgevingskader voor de nieuwe activaklasse formuleren. De nieuwe wet zal naar verwachting in werking treden vanaf april 2020.

Koude oorlog

Crypto industrieën hebben een koude oorlog gevoerd met regelgevende autoriteiten over de hele wereld waardoor ze de strijd op de meeste plaatsen hebben verloren. Toezichthouders in alle belangrijke markten, waaronder China, Verenigde Staten, India en nu Japan, zijn de politiek aan het aanscherpen. Dit heeft als gevolg dat het steeds lastiger wordt voor startups die zich bezig moeten houden met concurrentie.

Er werden echter al geruime tijd strengere regels verwacht, voornamelijk vanwege de terugkerende incidenten van cryptofraude en cyberaanvallen op beurzen en andere digitale activaplatforms. Alleen al in 2018 verloren Japanse crypto beleggers meer dan $530 miljoen door hacks en cyberaanvallen op uitwisselingen. Onlangs werd Binance Exchange, dat werd beschouwd als het meest veilige crypto handelsplatform, gehackt.

Bronnen

  • CryptoNewsz
  • Elevennews